Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Oudere mensen zijn een blok....aan het been dus

Wat heeft de columniste een berg shit over zich heen gekregen en terecht ook nog want: je kunt iets zeggen en je kunt iets schrijven, als datgene wat je zegt hetzelfde is als datgene wat je schrijft, zonder wijziging van klemtoon of wat dan ook, dan ben je helemaal de weg kwijt! Oude mensen als geknakte bomen laten liggen, niet behandelen en de vrijgekomen plaats voor een jonger exemplaar laten, jawel!

Dat die jongere hetzij aan de drugs is, rookt, drinkt, regels aan de laars lapt of wat dan ook, doet niets af aan het feit dat we met teveel ouderen op de wereld zijn. Logisch natuurlijk want over het algemeen doen ouderen het beter dan jongeren, de goeien niet te na gesproken natuurlijk want die zijn er ook.

Te bedenken dat de ouderen, die de lichting van de columniste geboren hebben laten worden, die kunnen wat haar betreft van behandeling verschoond blijven, zo interpreteer ik na herhaaldelijk lezen en luisteren haar column.
Een ieder die het gehoord heeft zal er anders over denken vanzelf zou ik haast zeggen maar: als je dan bedenkt dat artsen en verpleegkundigen voor de meest moeilijke taak stonden te moeten kiezen tussen: laat ik Opa van 70 op de IC, of laat ik die dope-gebruiker, drankmisbruiker of wat dan ook van 35 in het bed plaats nemen!

Als daar al heel lang over moet worden nagedacht, hoe komt het mens er bij dat dit soort acties niet zomaar gezegd kunnen worden!
Dit blijft haar achtervolgen en is te vergelijken met langer geleden toen er dagelijks onderscheid werd gemaakt, dat dit onder de noemer ‘schandalig’ viel, dat je dit niet zomaar kon zeggen, oh denken wel want dat hoorde niemand.

Maar dit is een mens dat erna komt met een doekje voor het bloeden en formuleert het hele dwaze verhaal net een zijstraatje anders, legt de klemtoon net een fractie anders?
Desalniettemin blijft het een gevaarlijk idee, temeer daar er al zoveel ouderen ten onder gaan aan dit ongrijpbare gedoe.
Nog even en we hebben een lichting kinderen die gewoon geen grootouders meer heeft, want: die geknakte bomen mogen als eerste tegen de vlakte!

... Gevaarlijke column ...

Schrijver: An Terlouw, 20 april 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.0 met 1 stemmen 51Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)