Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Huizenmarkt

Al heel lang is er volop in het nieuws dat Nederlanders heel moeilijk aan een huis kunnen komen, starters komen al helemaal niet aan bod. Wachtlijsten zijn lang en mocht je al een keer aan de beurt komen dan is dat na een heel lange adem. Natuurlijk doet de tegenwoordige tijd er ook aan mee, maar tot mijn grote verbazing zit er ook een forse commerciële zaak aan vast en dat is dat grote bedrijven c.q. uitzendbureaus woningen als het ware opkopen, omdat er dus hele ladingen personeel uit de diverse landen hierheen gehaald worden.

Polen, Turkije, Roemenië, zomaar een paar namen die er meedoen aan dit gebeuren, tot mijn verbijstering hoorde ik van een dame die dicht bij het vuur zit dat ze tweehonderd panden in haar beheer heeft. Dat is geen sinecure, dat is te maf voor woorden en oh, begrijp me niet verkeerd, die mensen zullen recht hebben op onderdak, maar dat hebben onze eigen inwoners ook, die mensen worden hierheen gehaald, voor bedrijven die personeel zoeken, maar onze inwoners kunnen ook werken, die mensen die dus de huizen bezetten, werken hier, wonen hier, leven hier, maar dat doen onze inwoners ook!

Dus ik begrijp niet zo goed waarom deze mensen van ver weg gehaald moeten worden, totaal niet de inburgeringscursus hebben gedaan, dat weet ik uit ervaring want ze verstaan geen letter Nederlands, nee, ik snap niet waarom in dit specifieke geval er wordt gesproken over: 200 woningen die door 1 persoon worden “nagelopen” en dit is slechts 1 persoon!
Stel nou, dat er in ieder uitzendbureau een persoon is die deze handelingen uitvoert? Dat zou dus betekenen dat er heel veel huizen zijn, die van zijn leven niet op de markt komen, omdat ze op commerciële wijze worden vastgehouden door de grote bedrijven!

Waar nog bij komt dat die mensen als het ware moeten worden opgevoed, ondanks dat ze ruim volwassen zijn, ook dit laatste in pure ondervinding want: de regels en wetten van hun thuisland lijken in niets op die van hier.
En oh ja, ik weet heel goed dat ook ons eigen volk moeite heeft met het naleven van regels, maar dit zijn zaken die ik niet bepaald kan waarderen. Overlast geven, geluidsoverlast eveneens en als het gaat om je omgeving bij te houden moeten ze regelmatig gesommeerd worden dit te doen.

Ze huren, zoveel is duidelijk, maar ook een huurder heeft plichten, of ze rechten hebben waag ik te betwijfelen, want na een aantal klachten afkomstig van mezelf en ook buren, kreeg ik te horen dat ze een boete zouden krijgen omdat ik midden in de nacht de politie moest bellen.
Ze drinken, zuipen is een beter woord, praten niet maar schreeuwen en weet je, je durft er niet veel van te zeggen, want voor je het weet heb je een dronken Pool in je nek, bij wijze van spreken dan.

Waarom Nederlanders niet aan een huis kunnen komen! Nou dat komt omdat de commerciële tak veel meer in de pap te brengen heeft.

... Onze huizenmarkt is in elkaar gestuiterd maar niet zonder echte reden. ...

Schrijver: An Terlouw, 21 april 2020


Geplaatst in de categorie: maatschappij

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 48Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)