Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Samen op afspraak

Soms zijn afspraken van welke aard ook, niet leuk, fijn of aangenaam maar ik heb er een oplossing voor gevonden, zeer zeker voor juist die afspraken waar ik best een klein beetje tegenop zie. Een afspraak in het ziekenhuis, trouwens nu al helemaal want tjonge jonge wat een gedoe om er sowieso binnen te komen, niet alleen is er een deur geblokkeerd, de andere deur, aan de achterkant van het ziekenhuis leek verdacht veel op een soort uitdragerij. Een langgerekt soort overkapping waar op de straattegels lint was aangebracht ook nog. Halverwege een tafeltje, een geel hesje en een dame met een thermometer en een flesje ontsmettingsmiddel.

Waar of ik heen moest, nou één ding is zeker, ik stond er niet om de boel te bekijken want liever had ik rechtsomkeert gemaakt, maar ja dat kost geld nietwaar? Als je een afspraak niet nakomt mag je dokken en daar voel ik dus niets voor, maar afijn ik was dus niet alleen, nou zogenaamd dan want: ik deed net of ze op mijn schouder zat, bij dit soort afspraken gaat er altijd iemand met me mee, zittend op mijn rechterschouder praat ik onderweg over de bloemen, bijtjes, de mooie benen van de jogger, de rode lichten, of juist de groene en alles wat er te zien is.

Ze luistert altijd, zegt nooit wat terug maar dat gaat slecht want ze zit in de wind...hobbels moet ik vermijden, kuilen eveneens maar tot nu toe zijn we steeds veilig thuis gekomen.
Dus mocht je een afspraak hebben waar je tegenop ziet, doe dan als ik: neem fictief iemand mee waar je iets aan hebt, zodat je onderweg nog kunt lachen ook want: een mobiel vasthouden is geen optie en dat is dit altijd wel, het maakt de gang naar: waar je ook op weg bent, heel licht!

Schrijver: An Terlouw, 27 mei 2020


Geplaatst in de categorie: vriendschap

3.5 met 2 stemmen 60Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)