Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

"Onzen Rich"

Hij was haar zoon, haar zozeer geliefde zoon, die ze de naam "Richard" had meegegeven en gedurende lange jaren waren moeder en zoon onze buren in de arbeiderswijk maar het moet gezegd worden dat "onzen Rich" wel rijkelijk excentriek was.

Altijd zal ik me de poppenkastvoorstellingen blijven herinneren die hij gaf voor alle kinderen uit de buurt. In zijn "Beatle"-kostuum vormde hij een elegante verschijning maar hij zou nooit trouwen, al hield hij er in latere jaren wel een geheimzinnige vriendin, genaamd "Mary-Lou" op na. Eveneens in zijn nadagen, na de dood van zijn moeder, stouwde hij het kleine huisje vol met een overvloed aan rariteiten, parafernalia en kunstvoorwerpen waarvan hij voor niets ter wereld afstand wilde doen.

Niettemin moeten onvermijdelijk ook hem het onbarmhartige, onverbiddelijke noodlot en de dood ingehaald hebben. Nooit zal ik weten wat er van "Onzen Rich" geworden is. Ik koester nog altijd de brede "Gründig"-radio die hij mij, zijn buurmeisje, eens cadeau heeft gegeven......

Schrijver: I.Broeckx
13 augustus 2020


Geplaatst in de categorie: individu

4.0 met 1 stemmen 71Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)