Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De "Vriendendienst Tilburg";een farce en een schijnvertoning?

Het woord "vriend", een "edel" woord dat bedoeld schijnt te zijn om een zuivere, hoogstaande doelstelling te omschrijven, mag niet meer gebruikt worden om de praktijken van de "Vriendendienst Tilburg" aan te duiden.
Aan de toch al arme en gedepraveerde psychiatrische "cliënten" worden "onechte vrienden" aangeboden die het predikaat "vriend" nauwelijks verdienen, schertsfiguren die hun nieuwe taak; hun vrijwilligerswerk niet serieus opvatten, die aan een "nieuwe hobby" zijn begonnen die zij als geheel vrijblijvend beschouwen, die na een goed jaar de betreurenswaardige, overgevoelige beschermelingen, die juist aan een opbouw, aan een hechting bezig waren, weer in de steek laten, hen achterlatend in vertwijfeling en in de radeloze eenzaamheid waarin zij voorheen al verkeerden.
Het woord "verbroedering" is dan ook een "lachertje" geworden in onze samenleving. De ene mens is voor de andere een wolf geworden. De nutteloze en onmenselijke scheidslijnen verwijderen ons ten onrechte van elkaar; de "dehumanisering" heeft plaatsgevonden.....

Schrijver: I.Broeckx
21 augustus 2020


Geplaatst in de categorie: eenzaamheid

5.0 met 1 stemmen 61Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)