Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Zondagmiddag in het restaurant.......

De lege zondagmiddag strekte zich voor me uit als een onbegaanbaar pad, als een onherbergzame woestijn....
Café-Restaurant "De Postelse Hoeve" bevindt zich op loopafstand van mijn woning en ik besloot aldaar mijn toevlucht te zoeken. Op een klein plakkaat, een soort schoolbordje bij de ingang, staat vermeld: "Heerlijke sorbet, 8 Euro 50"
Eenmaal gearriveerd zoek ik een plaatsje bij het raam in de langgerekte serre en mijn sorbet wordt spoedig opgediend.
De wereld heeft zich weer eens aaneengesloten in tweetallen en tweetallen bevolken het zaaltje
(In het hoge glas drijven pastelkleurige stukjes ijs en fruit, gegarneerd met een toef slagroom en omringd door een zoete drank die ik kan opzuigen met een rietje)

Helaas heeft aan een belendend tafeltje een echtpaar plaatsgenomen, vergezeld van een minuscuul hondje en meneer en mevrouw hebben besloten mij met starende blik te fixeren als was een vrouw alleen aan een tafeltje in een restaurant een zelden vertoond verschijnsel; een curieuze rariteit.....
De fixerende blikken wekken tenslotte mijn woede op en, hoewel het onverstandig is en aanleiding kan vormen tot een rel, schreeuw ik het echtpaar toe: "Hebt u het gezien???". Vrij spoedig na mijn uitbarsting stappen meneer en mevrouw op.
Ik zoek steun bij de ober, mijn oude kameraad, een aantrekkelijke he-man van formaat, amateur-acteur, en -psychiater en mensenkenner die al tweeënveertig jaar zijn weg vindt van de keuken van "De Postelse Hoeve" naar het zaaltje, balancerend met de gerechten op zijn handen.
"Wat vindt u ervan?" vraag ik hem: "Het is al erg genoeg dat ik alleen ben en geen gezelschap heb"; nu zitten meneer en mevrouw mij ook nog zo aan te staren. Is het dan zo vreemd; een vrouw alleen?
"Ach", antwoordt hij "Verwacht niets van de mensen. Ze zijn zo veranderd" en verder: "Misschien vond meneer u wel een buitengewoon knappe en aantrekkelijke mevrouw" "Dat kan ik mij nauwelijks voorstellen" repliceer ik maar heimelijk hoop ik mijn elegante "voorvechter" bij een volgende gelegenheid nog eens te ontmoeten.....

Schrijver: I.Broeckx
7 september 2020


Geplaatst in de categorie: eenzaamheid

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 38



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)