Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Het lullige en zielige, maar "tedere" en welgemeende pakketje van het Leger des Heils

De grote nieuwe "trend" genaamd "eenzaamheid" "floreert" of woekert meer dan ooit, naast het plotseling alomtegenwoordige autisme, de "kwetsbaarheid" en de variaties op het thema van de mondkap, namelijk de zelfgemaakte mondkap die nu allerwegen gangbaar is en horribile dictu zelfs de steekpartij. Niet vergeten mogen worden de e-bike en de mobiele telefoon. Het bovenstaande om enkele dwarsstraten te noemen en een willekeurige greep te doen. Is het echter niet merkwaardig deze verschijnselen "een trend" te noemen?
Hoe het ook zij, vandaag arriveerde het lieflijke en "tedere" pakketje van het Leger des Heils, kennelijk bedoeld om de oorlog tegen de rampspoed, de "ziekte" en de "epidemie" van de eenzaamheid te winnen, bevattende:
kleurrijke naamstickers met een juiste tenaamstelling; een velletje cadeaupapier met een afbeelding van bloemen, gedessineerde enveloppen en een enkele "wenskaart" om een vermoedelijk eenzame te sturen.
Het geheel vormt m.i. een grenzeloze verlegenheidsoplossing, alsmede een plaatsvervangend "brevet van onvermogen" c.q. een wanhoopsoffensief waarmee men echt niet de omvang en diepgaande ernst van het verschijnsel te lijf kan gaan.
Het is echter leuk geprobeerd

Schrijver: I.Broeckx
12 september 2020


Geplaatst in de categorie: eenzaamheid

5.0 met 1 stemmen 169Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)