Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De verlopen medicijnen

Opnieuw rinkelt de telefoon in huize T, ditmaal de apotheek die met een anoniem nummer belt. Ik zat al schrap vanwege het Eneco verhaal natuurlijk maar dat waren ze dus niet en de dame vraagt of meneer ook thuis is? Jazeker is die thuis maar of mevrouw het ook met mijn persoontje af kan? Dat kan en ze vraagt naar een bepaald medicijn dat inderdaad door hem gebruikt werd, altijd in huis is maar alleen bij hoge uitzondering moet worden gebruikt en zo kan het dus gebeuren dat: zoiets over de datum gaat, vermits je het dus niet hoeft te gebruiken?

Of ik even naar de datum van het pakje wil kijken en jawel, houdbaar tot 2018, oeps, dat kun je dus beter laten dan? De dame zegt: we bezorgen een nieuwe en de oude mag u bij gelegenheid inleveren in de apotheek. Prima plan toch en heel erg netjes ook nog. Dan komt er nog een vraag overheen: of meneer dat andere apparaat nog gebruikt dat bij bepaalde medicijnen nodig is en ik zeg: jazeker dat wordt twee maal per dag gebruikt, ook dat moet worden vervangen, zo heeft de leverancier bedongen.

Twee prima acties, ik kan niet anders zeggen en doe er zelf nog even een schepje bovenop door te zeggen: dat men een fout maakte door me een factuur te sturen, waar een code opzit zodat ik die niet hoef te betalen want: sommige medicijnen krijg je als er sprake is van een chronische aandoening en wanneer je dan bent aangewezen op sommige pillen, hoef je die dus niet te betalen.
Ze zoekt het op, overlegt even met de baas en jawel, het wordt gerectificeerd!

In tegenstelling tot de drama-telefoontjes van gisteren, moet ik zeggen dat dit een bijzonder verhelderend en prettig gesprek was, dus zo kan het ook! Wat een verademing...

... Verlopen medicijnen ...

Schrijver: An Terlouw, 29 september 2020


Geplaatst in de categorie: ouderen

4.0 met 2 stemmen 41Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)