Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Bij de Pedicure (vervolg)

Ze vroeg me te wachten in de armoedig ingerichte kamer en ik had uitzicht op een slecht geschilderd en welhaast "demonisch" aandoend drieluik waarop een kerkinterieur was afgebeeld. Tevens stond het mij vrij mijn blikken te werpen op de oude "Yamaha"-piano tegen de wand die vermoedelijk nooit meer bespeeld werd of in de binnenstadstuin waar een slaperige duif op een hoge tak nauwelijks nog het kopje uit de veren verhief.

Via een steile, witgelakte trap zijn de bovenverdieping en dus ook de "behandelkamer" bereikbaar en daar spreid ik mijn kwetsbare teentjes uit voor de ogen en de apparatuur van Herma, die ze ijverig bewerkt met de instrumenten.

Maar ook figuurlijk gesproken zijn mijn tenen wel kwetsbaar, zoals verklaard door degenen die mij eens goed kenden en overigens kan iedereen gemakkelijk trappen op mijn hart, dat als het ware onbeschermd en uiterst lichtgeraakt "aan de oppervlakte" ligt.

Hoe dit ook zij, Herma masseert tenslotte mijn voeten met geurige olie, alsof door dit futiele gebaar ook de dieperliggende verwondingen en kwetsuren van lichaam en geest genezen zouden kunnen worden...

Schrijver: I.Broeckx
28 november 2020


Geplaatst in de categorie: lichaam

3.8 met 4 stemmen 75Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)