Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De leugen van het Kerstfeest

Mijn trouwe Ilonka, mijn kameraad en gezellin van lange jaren, die mij nog altijd gebleven is, heeft een kerstboompje opgesteld in mijn kamer van oude vrijgezellin.

De lieflijke, tedere groene takjes en de kleurige lampjes vormen een tegenstelling met de grauwe hemel buiten en doen denken aan een tafereel uit lang-vergeten kinderjaren in verre tijden, nog onder de ouderlijke liefde en bescherming.

Mijn boompje luidt echter een eenzaam kerstfeest in; het Christelijke feest dat de leugens van de desertie, van het verraad aan de liefde, van het maatschappelijke ongerief, van de laster, de corruptie, de ontrouw, het bedrog en het gekonkel; verschijnselen die allerwegen zijn, niet kan vergoeden of maskeren.

Zo is het kerstfeest tot een leugen geworden, alsof in de duisternis nog een enkel licht schijnt, het licht van de Goedheid van Hem die in de gehele mensengeschiedenis nooit begrepen is en die nooit meer begrepen zal worden.

Schrijver: I.Broeckx
16 december 2020


Geplaatst in de categorie: kerstmis

4.0 met 5 stemmen 140Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
23 december 2020
Email:
hmessielive.nl
Ineke, jouw hartenkreet doet mij denken aan een bijeenkomst van volkskerstzang, die ik als jongetje eens meemaakte.
Op een stadspleintje stond een menigte mensen te zingen bij een grote kerstboom van wel 10 meter hoog.
Een voorbijganger prevelde: "Moet je die lui eens horen zingen van vrede op aarde; morgen vechten ze weer als honden en katten."

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)