Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Deel zoveel van de RET

De metrobak, waar wij vlakbij wonen, is nooit een item geweest om over te struikelen. Nou zou dat ook niet kunnen want het ding staat op pijlers een heel eind boven de grond en dus kun je er niet over vallen of je zou enorm grote voeten moeten hebben, maar dat terzijde. Jaren geleden belde ik met de RET om te vragen met mijn liefste stemmetje: of nou niemand eens een schoonmaakbeurt kon geven aan dat ding! Dan krijg je een soort van tennisspel, de RET verwees naar de Gemeente en vice versa. Uiteindelijk na lang getouwtrek bleek dat de bak van de RET was en dat zij dus zorg moesten dragen voor het reinigen ervan.

Het duurde vervolgens nog een krap jaar voor er een ploeg inderdaad aan de slag ging met als resultaat: alsof die bak in de spreekwoordelijke witte was gewassen was! Wat een aanblik, heerlijk gewoon! Het grote verschil met de bak, die niet boven water hangt (en hier dus wel) die geen bomen in de buurt heeft (en hier dus wel) is goed te zien, overal is die bak gewoon wit, bij ons is ie grijs, groen, zwart en goor dus!

En we zitten thuis, ook dat nog, nou zitten we dat vaker maar nu moeten we van Mark en die bak, is een balk in het oog! Dat was ie een half jaar terug ook al en stuurde ik dus een mail naar de RET, met kiekjes waarop te zien was wat ik bedoelde. Antwoord liet even op zich wachten en na veel heen en weer gemail kreeg ik als antwoord: dat de klacht naar de betreffende afdeling was gezonden: men zou contact opnemen!

Nou dat deed ik na vier maanden zelf maar: want niemand belde, mailde of wat dan ook, uiteindelijk komt er een antwoord: dat men dit jaar niet in de begroting heeft zitten dat de bak wordt schoon gemaakt, juist dat dus! 1x per vijf jaar zou men er mensen heen sturen om wat aan die ranzigheid te doen, we hebben nu precies 1 keer, jawel EEN keer een ploeg gezien die ging spuiten, soppen en boenen in 16 jaar, maar: het zit dit jaar niet in de begroting!

Zielig toch? Vraag ik me alleen af: als het elke vijf jaar in de begroting zit, waar is dat geld dan voor gebruikt dat voor het soppen apart moest worden gehouden?

... De gore metrobak ...

Schrijver: An Terlouw, 16 december 2020


Geplaatst in de categorie: verkeer

4.0 met 1 stemmen 117Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)