Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Jonge Scheuten

Vandaag lees ik dat kinderen mogelijk de sleutelfactor zijn bij de verspreiding van het Coronavirus. Zal mij benieuwen (niet echt dus) wat voor mening zulke types als Marianne Zwagerman en Jort Kelder daar nu weer over hebben.
‘Dor hout’ moet je snoeien volgens die figuren.
Griezelige opmerking, maar goed als ze echt consequent zijn, zullen ze nu dan ook gaan zeggen, dat je jonge scheuten wel in toom moet houden anders komt dit de plant niet ten goede.

Of zouden ze dat nu niet durven? Natuurlijk niet, want dan krijgen ze echt heel Nederland over zich heen.
En dus blijkt daaruit, dat hun mening is gebaseerd op puur egoïsme en egocentrisme.

Schrijver: catrinus
Inzender: C.A. de Boer, 3 januari 2021


Geplaatst in de categorie: actualiteit

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 101Er zijn 6 reacties op deze inzending:

Naam:
catrinus
Datum:
4 januari 2021
Gelukkig geef je het zelf aan dat je dingen bekrompen interpreteert. Beste man in de verste verte is tussen mijn regels niet iets te lezen over genocide of opruimen. Die twee zijn types die 'economisch denken' als leidraad nemen in hun leven zolang het hun zelf niet treft. Dat soort types laat de Groningers in de ellende zitten, en de slachtoffers van de toeslagenaffaires. De inwoners rond Tata Steel die kanker oplopen. Allemaal ter ere en glorie van het geld - het economisch gewin. Als je dat nou eens tussen de regels las - maar nee, jij kleurt het in zoals het jouw past. En dat doen we allemaal een beetje. Maar aub schuif mij geen beweringen in de schoenen die ik niet heb gezegd. Alle antwoorden die je wil zijn trouwens gegeven - LEES MET OPEN VIZIER. Mocht je hier weer op reageren, prima - ik stop ermee. Tenzij je weer te grof uit je hoek komt.
Naam:
Bet Weter
Datum:
4 januari 2021
Begint een beetje op herhaling van zetten te lijken. Je zegt: “Deze figuren vinden economisch belang belangrijker dan mensenlevens”. En je hebt het over “een griezelige opmerking” en “een zieke manier van denken”. Dan lees ik “tussen de regels door” een vorm van opruimen of genocide. Das is mijn wellicht bekrompen interpretatie.
Verder vind ik jouw reacties ontwijkend op de kritiekpunten die ik aanlever. Je gaat nergens echt op in maar vertoond eerder klapwiekend vluchtgedrag. Ik vind dat je die twee allerlei dingen in de schoenen schuift die je niet kunt hard maken. Je maakt er je eigen gekleurde verhaal van gebaseerd op lukrake aannames. Mensen met grote woorden op die manier wegzetten strijkt nou eenmaal tegen mijn haren in ongeacht of ik het met ze eens ben of niet.
Naam:
catrinus
Datum:
4 januari 2021
Beste Bet, de aannames over 'genocide en opruimen' die jij zie mijn eerdere reactie in de schoenen schuift, weerleg je nou juist weer niet in je reactie. Jammer maar wel typerend.
Wat deze beide figuren (Jort en Marianne) betreft zou ik de volgende uitdrukking willen gebruiken die je vast wel kent: de vraag stellen is hem beantwoorden.
Naam:
Bet Weter
Datum:
4 januari 2021
Ik val niet over snoeien of kappen maar over het feit dat je beweert dat zij dat zouden willen. Ze werpen gewoon een vraag op. Dat wil nog niet zeggen dat ze het bijzonder slecht voor hebben met de ouderen en dat ze nu ook opeens iets moeten gaan zeggen over het snoeien of kappen van jongeren en omdat ze dat niet zeggen, waarom zouden ze, ze dus wel egoïsten moeten zijn. Dat lees ik, nauwelijks, tussen de regels door in je betoog. En dat is ook mijn hoofdbezwaar. Je kunt je zeer negatieve beweringen over die twee niet echt hard maken. Je trekt, in mijn ogen, verkeerde conclusies door foutieve aannames. Daarover mag je natuurlijk een stukje schrijven. Ik mag daar vervolgens dan kritiek op hebben omdat ik het er niet mee eens ben. Ik heb je niet zozeer op de korrel Catrinus maar jij hebt de neiging om regelmatig voor mijn loop te gaan staan. Ik vind in het algemeen dat mensen te makkelijk in een hoek worden gezet waar ze niet thuishoren. De één zegt dit de ander dat en voordat je het weet gaat zoiets zijn eigen leven leiden op ons fijne world wide web. Onderbouwing doet er weinig meer toe als een bepaald beeld zich gevormd heeft. Als barbertje moet hangen dan zal ie ook hangen ongeacht welke tegenargumenten dan ook.
Zo houden we elkaar lekker bezig. Een fijn en productief jaar toegewenst Catrinus.
Naam:
catrinus
Datum:
4 januari 2021
Beste (dit keer volledig de mist ingaande) Bet Weter. De echte boodschap van een bericht lees je tussen de regels door. Het gekke is dat je valt over snoeien i.p.v. kappen. Dat heet bij ons mierenneuken. Maar wat ik je wel echt kwalijk neem is dat jij suggereert dat ik suggereer dat Jort mensen zou willen 'opruimen' of dat er sprake zou zijn van mogelijke 'genocide'. Ik kom die woorden nergens tegen. Maar jij leest weleens vaker dingen die er niet staan, wees daar voorzichtig mee.
Wat je wel tussen mijn regels door mag lezen is dat ik het schandalig vind, dat deze figuren economisch belang belangrijker vinden dan mensenlevens. Dus hun denktrant volgend zouden ze nu ook iets moeten durven zeggen over het probleem 'kinderen'. Kinderen besmetten zeer vermoedelijk ouderen die volop in het productieproces zitten. En kinderen kosten alleen maar geld en hebben nog geen en misschien wel nooit economische waarde, dus moet daar net zo goed als ouderen iets mee gedaan worden. Begrijp me goed. natuurlijk ben ik hier geen voorstander van, maar ik verplaats me in hun zieke manier van denken. Als we de weg opgaan die hun voorstaan, is het hek van de dam. Wie volgen dan? Invalide mensen, buitenlanders, randstedelijke mens die sowieso al korter te leven hebben door de milieuvervuiling? Zie je dat gevaar niet? Tip lees eens iets minder door een rigide bril. Gelukkig lees je mijn bijdragen en doet het iets met je, dat is het voordeel van het feit dat je mij al langere tijd op de korrel hebt. Fijne dag nog verder.
Naam:
Bet Weter
Datum:
3 januari 2021
Je gaat hier m.i. behoorlijk de fout in Catrinus. Je legt mensen woorden in de mond die niet gezegd zijn en je trekt de vreemdste conclusies uit nota bene je eigen beweringen.
Zwagerman heeft niet gezegd dat je dor hout moet snoeien. Ze zei: “Het dorre hout wordt gekapt, misschien een paar maanden eerder dan zonder virus. Moet iedereen die nog in de bloei van zijn leven zit daar alles voor opofferen?” Het virus kapt dus en niet zij. Dat is heel iets anders dan jij zegt lijkt me.
Ook Jort Kelder beweert niet dat je oude mensen maar moet opruimen. Hij zei: “We zijn 80-plussers die te dik zijn en gerookt hebben nu aan het redden. Hoeveel economische schade is het redden van mensen die anders twee jaar daarna doodgaan waard?”
Op zich twee duidelijke vragen, misschien ongemakkelijk en wellicht wat bot gezegd, maar niet onredelijk om te vragen. Geen sprake van genocide op ouderen!
En dan heb je het over een sleutelfactor die nergens in dat Amerikaanse onderzoek genoemd wordt. Epidemioloog Patricia Bruijning zegt: “De studie laat zien dat een kind met het virus en duidelijke symptomen, het virus ook door kan geven aan anderen.” Hier staat zij niet heel raar van te kijken. "Nu wij ook steeds meer besmettingen in de samenleving zien zullen ook steeds meer besmette clusters op scholen tegenkomen. Maar er zijn nog altijd minder besmettingen in de jongste groepen dan in de oudere leeftijdsgroepen. "En die studie dan? "Ja, er zijn studies die aangeven dat kinderen in sommige situaties het virus veel kunnen overdragen, die onderzoeken krijgen veel aandacht. Studies die het tegendeel laten zien daar hoor je niemand over."

Je laatste twee zinnen over “het in toom houden van jonge scheuten” spannen de kroon:
Je zegt: “Of zouden ze (Zwagerman en Kelder) dat nu niet durven? Natuurlijk niet, want dan krijgen ze echt heel Nederland over zich heen. En dus blijkt daaruit, dat hun mening is gebaseerd op puur egoïsme en egocentrisme.”
Je beweert hier ongefundeerd iets over die twee en trekt dan een zeer vreemde conclusie uit je eigen bewering. Een drogreden noemen we dat. Knap hoor.
Het bovenstaande geeft maar weer eens aan hoe allerlei informatie van internet wordt geplukt, gemanipuleerd en vervormd om het waarschijnlijk in de pas te laten lopen met eigen denkbeelden.
Bij complotdenkers is dat dagelijks werk. Kijk maar uit Catrinus!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)