Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Oei een verslaving!

Zo kon het gebeuren dat mijn jongste kind (natuurlijk ruim volwassen en zelf ouder) speciale boeken voor haar verjaardag vroeg. Het besmettelijke virus dat in ons gezin door een paar leden wordt vastgehouden is namelijk lezen! Ze vroeg om een speciaal stel, had er al eentje van of twee misschien maar wilde de serie compleet hebben. Dus betaalden we allemaal mee, zo is een cadeautje goed te doen natuurlijk. Nee, we waren niet op haar verjaardag. Er is er immers geen een gevierd en dus ook die niet, maar dat wilde niet zeggen dat ze niks kreeg natuurlijk, daar zorgde schoonzoon voor. En zo, kreeg ze een stapel boeken en kon vooruit.

Ik had niet gekeken waar het om ging want tja vroeger las ze die dunne flutromannetjes en daar had ik niet zoveel mee. Je kon ze lezen, pagina’s overslaan en meteen het einde bekijken dan wist je dat de dokter een patiënt had, of meer, dat er een rare ziekte was, of meer en dat ze beter werden, want dat ging dus altijd goed. Maar deze serie kende ik dus niet. Ik zag wel op een goed moment dat het om heel dikke pillen ging en daar heb ik wel wat mee, al wordt het ietwat lastig om zware boeken lang vast te houden maar dat is iets anders.

Lovende kritieken maakten me nieuwsgierig en ik vroeg naar deel 1, een heel strakke en slimme actie want ik begon en kon dus niet meer stoppen! Alles was stil, alles bleef stil, ik dus ook, want als ik eenmaal “in een boek zit“ dan kun je die spreekwoordelijke bom afschieten om mijn aandacht te trekken? Inmiddels ben ik bezig in boek drie, vier ligt eronder en dat is een heel prettig idee. Nog leuker is het te weten dat er nog drie achteraan komen.

We hebben allemaal moeite met dat andere virus, maar mijn leesvirus is echt onschadelijk hoor, je hoeft er niet voor in quarantaine te gaan, er niet van niezen en hoeft er ook geen prik voor! Ik ga weer even verder! Ja, lezen hoor.

... De leesverslaving ...

Schrijver: An Terlouw, 9 maart 2021


Geplaatst in de categorie: hobby

2.0 met 1 stemmen 77Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)