Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Glasvezelperikelen c.q. -faciliteiten

We schrijven maart 2021. De narcissen in het plantsoen die mij al begroetten bij mijn komst in deze straat en in deze woning, meer dan 30 jaar geleden, tonen hun maisgele en citroengele bloemen al en de bomen aan mijn venster dragen al heel kleine twijgjes, voorboden van een nieuw seizoen....

Op een mooie poster in de hal van ons appartementencomplex staat al aangekondigd dat de heren van KPN binnenkort zullen komen voor de aansluiting van de glasvezelfaciliteiten en op een goede dag staan ze inderdaad voor de deur.

In de duistere ondergrond van de straat, onder de stoeptegels bevinden zich tal van leidingen en kabels waarvan doel en betekenis mij totaal ontgaat, maar daarin graven de heren tot het zand opgedolven is en de ondergrond bloot komt te liggen.

Ik ga buiten een kijkje nemen en spreek een van hen, kennelijk de opzichter, aan: "Gaat het lukken?" Joviaal steekt hij zijn hand op: "Het komt in orde mevrouw!"

Later op de dag verlaat ik mijn woning via een loopplank voor ziekenhuisbezoek. Vrolijk aandoende rood-wit gestreepte ludieke kegels staan opgesteld rond een diepe kuil waarin de heren bezig zijn.

Als de zon haar cirkelgang voltooid heeft is het werk klaar. De straat ligt er weer bij als een dichtgepleisterd graf.

Als "toegift" zal nog een heel leuke jongen met een fiere kuif, een sportieve lichtbruine pantalon en een gifgroen jack aan huis komen om het werk te voltooien.

Hij knutselt korte tijd aan een klein kastje in de hoek van de woonkamer en verplaatst daartoe een tafeltje met een plant en een forse witte "Dorische" zuil, een reminiscentie uit mijn ouderlijk huis,

We voeren een klein, nutteloos en zinledig gesprek dat tot de slotsom leidt dat je nooit werk moet doen waarvoor je niet gemotiveerd bent

Dan is het werk voltooid. We kunnen vanaf dit moment genieten van de nieuwe mogelijkheden

Schrijver: I.Broeckx
22 maart 2021


Geplaatst in de categorie: werk

4.0 met 2 stemmen 47Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)