Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Nogmaals: Een tribuut aan onze oude Kapel

Het prieel vóór onze "Hasseltse Kapel" is gesierd - zoals ik eerder meldde - door lieflijke viooltjes, door oude lantaarns en door triomfantelijke, eerbiedwaardige eiken. Eiken, die hun kruin tot in lengte van dagen welwillend, liefdevol en zelfs vergevingsgezind uitstrekken boven de arme Tilburgers die hier graag samenkomen om hun wederwaardigheden en roddels met elkaar te delen. En die eveneens graag een beroep doen in hun vergaande devotie en bijgeloof op de Maagd Maria, Sterre der Zee, afgebeeld in haar schitterende, eveneens triomfantelijke kledij op een "ansichtkaart" die men desgewenst mee kan nemen.

Maar ook vooraan in de Kapel paradeert de Heilige Maagd op een hoge troon, gekleed in witte kledij met een staf in de hand en het lieflijke kindje op de arm. De bezoekers leggen Haar vol diep vertrouwen hun noden voor, hun zorgen en problemen waarvoor zij misschien elders tevergeefs aanklopten.

Niet vergeten mogen worden de vele plaquettes aan de wand, getuigenissen van de dankbaarheid van mijn arme en lieve stadgenoten aan Maria, Sterre der Zee voor genezing en bevrijding van hun kwalen.....

Schrijver: I.Broeckx
29 maart 2021


Geplaatst in de categorie: religie

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 108Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)