Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Bij de openstelling van het territorium/Ontmoeting in lijn zeven

Ik had in de stad, nu het territorium of "jachtterrein" weer is opengesteld en nu velen zich verdringen voor de winkels en beladen met spullen rondsjouwen alsof de armoede niet meer bestaat en alsof de materie de allergrootste zaligheid vertegenwoordigt, niettemin wat spulletjes aangeschaft voor een vriend die gaat verhuizen: een fotolijstje en twee fraai gedecoreerde drinkglazen.

Bij het station stapte ik op lijn zeven. De vrouw met het lange, zwarte haar dat zij soms verbergt onder een sjaal, col of capuchon heeft de gewoonte haar hele hebben en houden, haar lief en leed luidkeels uit te kramen ten overstaan van het hele publiek in het voertuig. Deze keer had zij haar pijlen op mij gericht maar koos bij nader inzien een medepassagiere, een tegenover haar zittende Turkse mevrouw en verhaalde over haar man en Indische kinderen, over heel veel al dan niet uitheemse gerechten van diverse makelij en bereidingswijze en vanzelfsprekend over de corona.

In het Openbaar Vervoer heeft men al veel meegemaakt, maar men keek toch wel met scepsis, verbazing en hilariteit in de richting van de zwartharige dame.

Lijn zeven vervoerde me zoals dat hoort snel naar mijn stille woning.

Schrijver: I.Broeckx
8 mei 2021


Geplaatst in de categorie: individu

3.0 met 1 stemmen 165Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)