Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De puzzel

In "De Draad", een Tilburgs magazine voor zestig-plussers, stond de advertentie:

"Te koop: puzzel van de Hasseltse Kapel (1000 stukjes)".

Toen ik mevrouw belde, regende het pijpenstelen maar ik verklaarde haar dat ik - in tegenstelling tot anderen die eveneens naar haar zeggen veel belangstelling hadden getoond voor de puzzel, maar die niet waren komen opdagen in de Schubertstraat - gegarandeerd de puzzel zou komen halen. De puzzel was immers erg gewild volgens de huidige eigenaresse maar velen hadden het al laten afweten en hadden, ondanks hun eerdere belofte, verzuimd om bij haar langs te komen. Ik garandeerde mevrouw dat ik, al moest ik daarvoor twee bussen nemen, vóór vier uur die middag in de Schubertstraat zou zijn.

De Schubertstraat is lang, maar huisnummer driehonderd en zoveel is gemakkelijk te vinden. Mevrouw staat, nadat ik aangebeld heb, al in de deuropening met de doos in haar handen die inderdaad de trotse, oude kapel toont. Ik mag na afrekening van zeven euro vijftig in muntstukken mijn nieuwe bezit mee naar huis nemen.

Zelf zal ik nooit de duizend stukjes aaneen leggen. De puzzel vormt een geschenk voor mijn Engelse vriendin, die al eerder enthousiast was over de "Glorious Chapel", a "Work of Art!"

Schrijver: I.Broeckx
16 mei 2021


Geplaatst in de categorie: hobby

4.3 met 3 stemmen 60Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)