Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De boekentas

Ze was onderwijzeres geweest en had mij, haar oudste kleinkind, zozeer verwelkomd. Op die zwart-wit-foto uit 1953 zijn haar handen teder en liefdevol gevouwen om de baby die ik nog was.
Later onderwees ze me in de sommetjes waarmee ik kersjes en huisjes leerde optellen en in de eerste klas een voorsprong zou verwerven. Ze was mijn oma bij wie ik chocolademelk mocht drinken die ik omroerde met het poezenlepeltje; ze was mijn oma die me vermaande de kartonnen Zwarte Piet "secuur" uit te knippen en ook zal ik me haar altijd blijven herinneren als de oma die mij met Sinterklaas, toen mijn schoolcarrière in het verschiet lag, de leren boekentas schonk; de tas met de voorvakken die zes jaar lang mijn boeken trouw zou dragen, die ik nonchalant op de heup zou vervoeren, die tenslotte vergeten is en afgedankt na trouwe dienst te hebben bewezen.
En zo ook moest ik eens, lang geleden, voorgoed afscheid nemen van Haar, die het, zozeer ongeschonden, gebracht had tot een leeftijd van drieënnegentig jaar.....

Schrijver: I.Broeckx
9 juli 2021


Geplaatst in de categorie: bedankt

5.0 met 2 stemmen 54Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)