Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

In het atelier van Inge

In oktober schemert en schittert het gouden licht van een nieuwe herfst door het gebladerte. Ik ben vandaag op weg gegaan naar de Noord Besterdstraat, vlak bij het gelijknamige Besterdplein gesitueerd, waar ik in het atelier van Inge hartelijk ontvangen werd. Het atelier, gevuld met de vele parafernalia die voor de kunstbeoefening benodigd zijn, ligt een eindje achter het woonhuis van Inge en is te bereiken via een weelderige tuin.

Binnen tref ik mij merkwaardig en onbegrijpelijk aandoende artefacten aan die echter ongetwijfeld getuigen van een hoog kunstzinnig gehalte en een collectie kunstig ingebonden boekwerkjes.

Vandaag gaan we een bescheiden, lieflijk boekje vervaardigen volgens een Japanse werkwijze en traditie, met een paarse harde kartonnen kaft en geel binnenwerk en witte bladzijden dat in feite te mooi en "precieus" is om in te schrijven.

Na de genoemde sessie aanvaardde ik tenslotte de terugweg naar de Nassaustraat.

In mijn "Japanse" boekje met de nog onbezoedelde blanco bladzijden zal ik enkele mij dierbare foto's plakken. Ik zal het blijven bewaren als herinnering aan de genoemde oktobermiddag.

Schrijver: I.Broeckx
10 oktober 2021


Geplaatst in de categorie: kunst

4.5 met 2 stemmen 147Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)