Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een onheilspellende vloed?

In de hooggelegen ziekenkamer waarin ik was ondergebracht was rond het middernachtelijk uur een kolkende donkerrode vloed, een brede stroom die niets anders bevatte dan mijn eigen bloed: aan mijn keel, mond en lippen ontsnapt die ik noodgedwongen maar botweg naast mijn bed op de kale, koude, gladde vloer moest deponeren.
Mijn bloed was uit de diepe regionen, uit de onvermoede en ongeziene krochten en spelonken van mijn innerlijk komen opwellen en mijn longen, die rusten in de borstholte als het chassis van een auto, waren ongetwijfeld aangetast, beschadigd.....

Ondanks alles volgde spoedig de bevrijdende mededeling dat ik het ziekenhuis mocht verlaten. Wel waren massa's antibiotica inmiddels door middel van het infuus toegediend.
Later, veel later zetelde mijn Chinese huisarts - met de ingewikkelde naam "Atillaoglu", waarvan een bordje op haar bureau getuigt om misverstanden te voorkomen - achter haar imposante bureau, toen ik haar consulteerde. Ik vroeg haar mijn ingewanden te betasten en strekte mij uit op de onderzoeksbank. Mijn lichaam gaf onder haar handen geen afwijkingen prijs en haar geruststellende mededeling volgde: "Nee, de bloedspuwing was niet gevaarlijk".

Schrijver: I.Broeckx
9 december 2021


Geplaatst in de categorie: ziekte

4.7 met 3 stemmen 129Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)