Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Leve de inflatie!

Wij als relatief kleinste land zijn dus in staat gebleken om: de duimschroeven op een giga manier aan te draaien in de vorm van: het dagelijkse leven bijna onbetaalbaar te maken? Wat is het geval wel: in verband met de maatregelen hebben wij een bijzonder sobere kerst en oud- en nieuw gehad, met andere woorden, er kwam niet meer in huis dan de gewone boodschappen met 1 verschil: er kwam een geweldig pakket boodschappen om ons op die manier een fijne week toe te wensen, wat ook prima gelukt is maar dit terzijde. Natuurlijk waren er gewone boodschappen nodig in de vorm van brood- beleg, melk en dat soort zaken en daar val ik dus niet over, nee, dat doe ik wel over het volgende:

We gaan onze reclame boodschappen halen bij Dirk en nemen er ook verse groente mee, de gewone dingen dus met brood, beleg, thee gehakt, snap je, dat soort dingen dus. Zo’n beetje dezelfde dingen als die we in begin December haalden maar met een enorm verschil als het op afrekenen aankomt, want: ineens zijn we €15 meer kwijt? Als je nou denkt: die hebben zich te goed gedaan aan bijzondere dingen, dan haak ik daar meteen op in want: er zat niets anders in dan gewoonlijk met uitroepteken.

De inflatie is gestegen, tot de absurde hoogte die er voor ‘t laatst was in 1982 hoorde ik later maar toen was ik me al te barsten geschrokken en weet je, we kunnen gelukkig de kassabon nog betalen, we komen er best wel omdat we niet veel wensen hebben op dit gebied maar het moet me echt van het hart ( nee, niet uit de knip) dat er schandalige prijzen worden gevraagd voor de meeste dingen!

Daar: waar we gewoonlijk een voorraadkast volzetten, moeten we dat nu maar even achterwege laten want dit zijn acties waar je niet zo blij van wordt en je moet er niet aan denken dat er mensen zijn die op hun saldo moeten letten want 1 ding is zeker, je denkt dat je wat hebt, maar het verdwijnt als sneeuw voor de zon. Ik ben geschrokken, met mij meerdere mensen en het logische antwoord dat alles met zoveel procent omhoog is gegaan, is me duidelijk alleen: nu nog even laten bezinken.

... De hoge kassabon ...

Schrijver: An Terlouw, 11 januari 2022


Geplaatst in de categorie: geld

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 560Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)