Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Opnieuw bij mijn broer.....

De afstand Tilburg-Biezenmortel is met een Regiotaxi snel te overbruggen. Op de snelweg geeft een blauw bord met witte letters de plaatsnaam "Biezenmortel" weer als we niet ver van de inrichting zijn.

Eenmaal gearriveerd zie ik achter aan een lange gang mijn broer de dans van de waanzin dansen; een met recht krankzinnige dans. Eenmaal in de woonkamer neemt de verdwazing toe; zoals te doen gebruikelijk betast en beklopt hij met de handen de bladzijden van de hem zo dierbare agenda's. Hij lacht en huilt afwisselend; het is de onvermijdelijke cadans en het onnaspeurlijke en onvoorspelbare ritme van de gevoelens die hem beurtelings overvallen en waaraan hij ten prooi valt.

De liefdevolle, zorgzame verpleger kijkt mijn broer in de ogen en raadt zijn stemming; hij stemt zijn wezen af op het wezen van de waanzin. De chocolade, die mijn broer "Olifant-chocolade" noemt, afgaande op het kleine olifantje uit Ivoorkust op de verpakking, smaakt hem uitstekend. Zijn thuis zal gedurende zijn leven de inrichting zijn waar hij onder de hoede van trouwe verplegers wel en wee zal kennen, geluk en verdriet.....

Schrijver: I.Broeckx
13 februari 2022


Geplaatst in de categorie: individu

4.7 met 3 stemmen 52Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)