Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Rond een parkachtig terrein.....

Een parkachtig terrein met groene gazons, gelardeerd met indrukwekkende rode beuken en ander fors geboomte waarvan ik de naam niet ken, strekt zich uit rond de paviljoens van Huize "Prisma" in Biezenmortel waar mijn broer sinds jaar en dag verblijft.

Vanmiddag hebben we "Memory" gespeeld met het mooie nieuwe "Memory"-spel dat ik hem voor zijn verjaardag op 17 mei schonk. Razendsnel heeft hij de afbeeldingen van voorwerpen als een paar sokken, een beker of een appel bij elkaar gezocht. In de vierenzestigjarige man leeft een kind van vijf jaar met een fotografisch geheugen en mijn broer was vandaag zoals in het verleden bij het spel aan de winnende hand.

Hij strekte zijn hand naar me uit en fluisterde "onze formule", ons bewijs van saamhorige liefde, gepaard gaande met het uitspreken van onze namen; "Thijs en Ineke, broer en zus!"

Nadien was ik nog in de kale woonkamer te midden van medepatiënten van mijn arme broer die ogenschijnlijk tevreden en gerust vertoeven onder het toeziend oog en de zorg van de verplegers

Schrijver: I.Broeckx
30 juni 2022


Geplaatst in de categorie: familie

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 75Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)