Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een desolaat doorgangshuis

Behandelcentrum "De Hazelaar" vormt een doorgangshuis, een tijdelijke verblijfplaats voor personen aan wie het water aan de lippen staat om uiteenlopende redenen.
Bij mijn bezoek zijn de lange, uitgestorven gangen, gescheiden door deuren die zorgvuldig gesloten worden. De vele, kleine kamers die zich aaneenrijgen aan de gang in een troosteloze, desolate sequentie, staan leeg. Kennelijk heeft de onbarmhartige, genadeloze dood ook hier huisgehouden en zijn kaalslag verricht. De namen van de slachtoffers en gedupeerden die hier eens hun onderdak vonden zijn nog vermeld op een naamplaatje bij de deur. Een laatste, armzalige herinnering, door niemand meer opgemerkt of waargenomen. Ieder kamertje is voorzien van een bed, van twee stoelen en van een tafel: een soort "democratische eenvormigheid", het beroemde "suum cuique tribuere" demonstrerend die ieder het zijne toebedeelt, dan wel ieder hetzelfde in een soort merkwaardige vrijgevigheid die hier misplaatst is en toch nauwelijks van toepassing kan zijn.
In de "huiskamer" komt men nog bijeen en daar praktiseert men de saamhorigheid diein uiterste omstandigheden al zo vaak is opgetreden.

Schrijver: I.Broeckx
1 juli 2022


Geplaatst in de categorie: ouderen

3.0 met 1 stemmen 64Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)