Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Herinneringen aan onze oom / "Der grosse Vertreter"

Hij was de broer van onze vader en we noemden hem "Der grosse Vertreter". Op de familiefoto uit 1947 is hij nog een jonge jongen. Hij draagt evenals zijn oudere broers Willem en Guus een net colbertje met een wit overhemd en een stropdas; kleding die hem eigenwijs maakt en vroeg oud, als zou hij al kunnen concurreren met de broers en vóór zijn tijd volwassen zijn.

Gérard stond aan mijn wieg. Hij woonde met zijn broers, zus, moeder en vader in het grote familiehuis. Als kleuter noemde ik hem met mijn gebrekkige taalvaardigheid "ome A". Hij tekende en kleurde in mijn jongste jaren met mij met "Wasco"-krijt op grote vellen wit papier. Hij verschafte ons later door zijn beroep van vertegenwoordiger in schoolartikelen vele jeugdboeken die nog altijd in mijn bezit zijn.

"Ome A" malverseerde met geld en vrouwen. Ooit trof men zijn ontzielde lichaam aan in zijn flatje in Vught waar hij na een financieel debacle en een gestrand huwelijk bivakkeerde.

Zijn dochter was uitzinnig van verdriet tijdens de crematie om het verlies van haar vader...

Schrijver: I.Broeckx
16 augustus 2022


Geplaatst in de categorie: familie

3.3 met 3 stemmen 122Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Mieky
Datum:
25 september 2023
Deze dochter had tijdens de crematie ook nog een pasgeboren zoontje met ernstige hartafwijkingen en een gereanimeerde wiegendood in het ziekenhuis liggen. Dus niet alleen uitzinnig van verdriet alleen om haar vader.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)