Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een kinderfeestje: tegenwoordig ook niet leuk meer

Het jongetje zou zijn zevende verjaardag vieren en ik vroeg de moeder wat de "grote dag" zou brengen.

Vroeger, als kinderen, in onze jeugd, - die sinds lange jaren is bedolven onder as en puin en onder de tijden die zich hebben opgestapeld en vermeerderd zoals wellustige, onbeschaamde konijnen zich voortplanten -, waren wij placide, gehoorzaam en dankbaar om het weinige dat ons werd toebedeeld.
Tegenwoordig, zo verklaart mijn vriendin, is er heisa, ruzie en veeleisendheid onder de brutale schoffies die altijd iets anders willen en die met weinig nog tevreden te stellen zijn.

Mijn vriendin verklaarde dat een en ander zal uitmonden in de wispelturigheid en verwendheid die de volwassenheid tegenwoordig algemeen kenmerkt.

Schrijver: I,Broeckx
1 december 2022


Geplaatst in de categorie: feest

5.0 met 1 stemmen 122Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
A. Steios
Datum:
2 december 2022
De jeugd van tegenwoordig is inderdaad een stuk mondiger dan wij vroeger waren. Wij lieten ons gedwee als makke schapen voor het feestkarretje van ouders spannen (koekhappen! met ranja) maar de moderne jongere - internet, games, TokTik - is meer eisend: en neem ze het eens kwalijk (wat jij én je vriendin overigens wel lijken te doen met jullie opvattingen uit het midden van de vorige eeuw).

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)