Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een pedicurebehandeling en overige avonturen

De Tilburgse Conradhof verschuilt zich als het ware in een uithoek van de stad, achter de kosmopolitische Korvelseweg waar vele neringdoenden het hoofd boven water trachten te houden.
In een klein huisje op huisnummer tien zetelt mijn pedicure, in de woning die toch nog uithoeken en zolderkamertjes kent, maar die aan verbouwing toe is. Hier zegeviert haar langjarige huwelijk en haar echtgenoot, de kunstenaar, zegeviert in zijn carrière.

In de "behandelkamer" brandt een klein, rustgevend vlammetje en een trotse, roze amaryllis vertegenwoordigt een element, een teken van schoonheid voor de cliënten die zich uitstrekken op de "chaise-longue" voor hun behandeling. Ter ere van het nieuwe jaar mocht ik een klein zeepje uitkiezen.

Op de terugweg naar huis strandde ik bij de bushalte. Lange tijd stond ik daar verwezen en wezenloos uit te zien naar lijn acht tot een bij uitzondering attente passante mij vermeldde dat de bussen in staking waren. Ik zocht mijn toevlucht bij een bakkerszaak waar men mij de telefoon weigerde. Ik liep per ongeluk een tattoo-zaak binnen waar de hilariteit groot was omdat ik stelde allerminst uit te zijn op een tattoo of piercing. Bij een rijwielzaak kon ik gelukkig een taxi bellen.....

Schrijver: I.Broeckx, 23 januari 2023


Geplaatst in de categorie: actualiteit

5.0 met 2 stemmen 40Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)