Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Avatar: een wild en woest volk met helse machines

Onze Tilburgse bioscoop, genaamd "Euroscoop", bevindt zich in een soort buitengebied, bijna aan de rand van de stad. Ze is omringd door ruime parkeerterreinen. Van binnen herbergt ze lange, lege, kille gangen met stalletjes waar men het gebruikelijke snoep kan kopen om op te smikkelen tijdens de voorstelling.

Toen we eenmaal in de stoelen in de immense zaal hadden plaatsgenomen, wierp ik af en toe een blik op mijn oude vriendin naast mij wier wangen dooraderd zijn door diepe rimpels. Aan onze ogen trokken de avonturen van een wild, woest volk voorbij, een volk van Avatars, bestaande uit slanke mensfiguren met een lange, dikke staart aan het achterwerk die af en toe niets menselijks hadden en die te werk en te keer gingen met helse machines en voertuigen in een soort oorlogssituatie gepaard gaande met oorverdovend lawaai.

Een machocultuur die wellicht de jeugd niet tot een goed voorbeeld strekt, en - hoewel knap gefilmd - niet beantwoordde aan mijn smaak.

Schrijver: I.Broeckx
14 februari 2023


Geplaatst in de categorie: film

4.0 met 1 stemmen 98Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
14 februari 2023
Die machines zijn niet van het vredelievende blauwe avatarvolk, maar van mensen van onze planeet die de mooie avatarplaneet willen kolonialiseren en uitbuiten. De blauwe avatarwezens verdedigen zichzelf tegen onze agressie. Zie ook mijn column van 3 januari jl.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)