Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

"Ondergrondse doorgang!"

In mijn door onschuld en argeloosheid getekende jeugdjaren, in de jaren waarin ik speelde met mijn gelijknamige vriendinnetje en waarin ik het lage schoolgebouw, gefabriceerd uit Zweeds hout bezocht waar de planken als de schubben van een vis overheen lagen, had ik met mijn rijke fantasie een vluchtweg voor ons beiden geschapen.
Was het een vlucht voor de harde, meedogenloze handen van mama waarmee ze me zo vaak alle hoeken van het huis liet zien?

Hoe het ook zij, het paradijs strekte zich volgens mijn fantasie uit onder onze grauwe volkswijk en onder de straten, onder de gebouwen van de school en van de kerk. En ik bracht mijn vriendinnetje aan haar verstand dat slechts de door ons uitgesproken formule "ondergrondse doorgang!" voldoende was om ons te begeven in het magische gangenstelsel onder de stad waarin onze dwaaltochten geen einde zouden kennen.

Hoe anders was voor ons de harde, alledaagse werkelijkheid! Het alles betrof zonder meer een vluchtpoging, gebaseerd op de tomeloze fantasie van een kind..

Schrijver: I.Broeckx, 30 maart 2023


Geplaatst in de categorie: kinderen

4.0 met 1 stemmen 43Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)