Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Op weg naar Zoetermeer

Ik maakte aanstalten om naar Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer te vertrekken toen ik haar tegenkwam op het perron; een dame van mijn leeftijd, misschien een "old hippie", slank, gekleed in een kleurige pantalon, met diepe rimpels die haar gezicht tekenden. Ze zou me met behulp van haar mobiele telefoon van dienst zijn, de weg wijzen en de route uitstippelen. We kwamen tot een klein praatje over een bepaalde esoterische vorm van creativiteit die wellicht radicaal tegengesteld is aan de strakke en soms mijns inziens "doods" aandoende ordening en "controledwang", ons opgedrongen door de moderne media, de digitalisering en het Internet.

Rotterdam zou me verwelkomen met zijn oprijzende hoogbouw. In de tram richting Zoetermeer kon ik mij, mogelijk terecht, verbazen over de fantasieloze aanduidingen, kennelijk "variaties op een thema" op de naambordjes bij de metrostations.

Vrienden verwachtten mij en ik zou verwelkomd worden met appelgebak, "a little of that human touch" en een bescheiden "filosofische" discussie, begeleid door zweverige woorden die wellicht geen hout sneden.

Schrijver: I.Broeckx
12 mei 2023


Geplaatst in de categorie: reizen

4.0 met 1 stemmen 56Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Wil Heefer
Datum:
12 mei 2023
Email:
hemoonline.de
In Zoetermeer woont een oude vriend die hier jaarlijks kwam, nu niet meer.
Zoetermeer hebben we niet bezocht.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)