Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een jurk uit maisgele zijde

Het huwelijk was op handen. Mijn zus en toekomstige zwager hadden elkaar veertig jaar geleden in een liefde die bestendig blijkt tot op de dag van vandaag gevonden. De moeder van de bruid koos gele zijde voor de trouwjurk van de aanstaande bruid die zij eigenhandig zou vervaardigen voor haar dochter.

Bij de huwelijksplechtigheid vloeiden tranen van ontroering bij vader en moeder van de bruid die op de foto's goed zichtbaar zijn. Op de huwelijksfoto draagt mijn zus dankbaar en opgetogen de prachtige en feestelijke nieuwe gele jurk. Ze legt met een uitdrukking op haar gezicht van innige liefde en vertrouwen beide handen in de handen van mijn toekomstige zwager, die een wit kostuum draagt.

Ze zullen gaan wonen in "de boerderij", een negentiende-eeuwse landelijke woning die een toevluchtsoord voor velen zal gaan vormen. Daar zal hun liefde zich profileren en levenslang gestaltekrijgen "for better and for
worse".

Schrijver: I.Broeckx
15 juni 2023


Geplaatst in de categorie: liefde

4.0 met 1 stemmen 107Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Wil Heefer
Datum:
17 juni 2023
Onze trouwdag in 1969 was "op de valreep" omdat we niet mochten samenwonen in het arbeidershuisje dat mijn ouders ruilden voor een huurwoning op Noord.Korte trouwjurk ook zelf gemaakt met moeder,die dag ging een en ander mis en is blijkbaar zo gebleven,geen dag om op terugte kijken.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)