Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Herinneringen aan mijn mislukte carrière (vervolg) / van typiste tot secretaresse; gepromoveerd en uitgerangeerd

Het was zelden verbijsterend onaangenaam te vertoeven op de Afdeling Tekstverwerking van het grote administratiekantoor. De cheffin, mevrouw J., soms gekleed in haar wollen roze jurk, waakte als een kloek over de kuikens over de aan haar zorgen toevertrouwde typistes. Een poster van een lieflijk veulen sierde de wand in de ruime kamer waarin de dames achter de computers zetelden. Het waren toentertijd de eerste computers die in het bedrijfsleven ingezet werden.

Tijdens de dagelijkse theepauzes werd door de dames druk gebabbeld. De thee werd aangedragen door blauw geüniformeerde medewerksters, speciaal voor dit doel in dienst genomen. Overigens behartigden sommige typistes speciaal de financiële gegevens, anderen de "platte teksten".

Op het directiesecretariaat was na mijn ogenschijnlijke promotie tot secretaresse de ontvangst hartelijk, maar de sportieve hockeykampioene Josine had achter de schermen de honneurs niettemin al waargenomen. Zij stond in een beter daglicht en had altijd al zozeer de voorkeur van de heren genoten dat ik ondanks alles tweede keus was en uitgerangeerd werd...

Schrijver: I.Broeckx, 21 augustus 2023


Geplaatst in de categorie: werk

2.5 met 4 stemmen 42Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)