Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Afscheid nemen is een beetje sterven

En zo aanschouwde ik op een goede dag vanuit mijn hoge venster, toen een vroege zomer zich al aankondigde, dat enkele heren een lange stalen ladder uitrolden tegen de gevel van de flat aan de overzijde van het plantsoen dat onze woningen scheidt.

Het uur van de verhuizing, van het vertrek en van het afscheid was nu aangebroken. Een voor een werden de meubelstukken, die de bewoners zolang omringd hadden en die de sfeer hadden bepaald in hun vertrekken, op een plateau geplaatst dat langzaam de diepte in zonk. De meubelstukken werden vervolgens geladen in de auto die was komen voorrijden.

Tenslotte sloegen de heren de auto dicht en zag ik de wagen langzaam wegrijden, de straat uit, een nieuwe toekomst en een nieuwe bestemming tegemoet.

Een fase in het leven van de overburen is voorgoed voorbij. Een andere toekomst breekt aan. De flat staat leeg, de ramen zijn zwart en als het ware geblindeerd. De tijd, doorgebracht in de kleine flat in onze straat is voorbij, ligt achter hen, is voorgoed een gepasseerd station.....

Schrijver: I.Broeckx, 19 mei 2024


Geplaatst in de categorie: afscheid

4.0 met 1 stemmen 11Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)