Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Extra zorg van een goedgunstige arts?

Een klein busje is sinds korte tijd opgesteld voor het lage, langgerekte pand van de huisartsenpraktijk aan de Umberstraat, in de nabijheid van het troosteloze en desolate Paletplein. In tegenstelling tot de sombere, grauwe omgeving draagt de auto op haar buitenkant kleurige, vrolijke patronen en een tekst die bezoekers op vriendelijke wijze welkom heet.
Binnen blijkt het een kleine wachtkamer te herbergen met zitplaatsen en een wandplaat met onheilspellende afbeeldingen betreffende de mogelijke ziekelijke processen die onvermoed en onverhoopt al woekeren in de verdoemde lichamen van de ongelukkige bezoekers van genoemde automobiel.

Dit vormt nog slechts het voorportaal. Achter een deur staat de apparatuur opgesteld: een staaltje van ultiem menselijk vernuft. Als men zich uitstrekt op de onderzoeksbank beweegt het apparaat zich langzaam heen en weer boven je lichaam, soms met kleine schokken. Af en toe houdt het halt als aarzelt het of ontbreekt het aan wilskracht om de procedure te voltooien. Uiteindelijk mogen de betrokkenen de auto verlaten. Per post zullen zij mogen vernemen hoe het ervoor staat met hun botten.

Schrijver: I.Broeckx, 20 mei 2024


Geplaatst in de categorie: lichaam

4.0 met 1 stemmen 12Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)