Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

zieke geesten

Gisteravond heb ik het vervolg gezien op de thriller Saw, Saw II.
Een terminale kankerpatiënt zet mensen die volgens hem het leven niet waard zijn voor het blok. Hij speelt een spel met ze, als ze winnen leven ze, verliezen ze, dan moeten het dat bekopen met een gruwelijke dood. Dit deed hij dan door middel van schadelijke biogassen. En uiteindelijk blijkt alles wat je dacht aan de film te snappen toch weer niet waar te zijn.

Een meesterlijke film! Je moet uiteraard wel tegen een beetje bloed en gruwelijke verwondingen kunnen. Maar bedenk je eens. De man die dit script geschreven heeft. Hij had heel zieke ideeën, maar heeft die op humane wijze naar buiten gebracht.

Als je dan in de realiteit rondkijkt zie je dat veel mensen met zieke ideeën helaas niet deze weg van uiting kiezen. Ze plegen moorden, verkrachten en mishandelingen hun medemens wreed. Het zou toch veel beter zijn om alle zieke geesten een kans te geven hun ongezonde, gestoorde gedachten tot uiting te brengen in een film, boek of theaterstuk.

Dan zouden er veel minder onschuldige kinderen het slachtoffer worden van misbuik, mishandeling en moord. Dan zouden er geen verpleegsters zijn die hulpeloze senioren vroegtijdig aan hun eind zouden brengen, nee, dan zouden we gruwelen in de bioscoop of thuis op de bank. Dan zouden we na het zien van de film blij zijn dat zoiets alleen in films gebeurt.

Helaas gebeurt het niet alleen in films, want veel gruweldaden zie je vaker in de realiteit dan op het witte doek.

Schrijver: Eva, 19 januari 2006


Geplaatst in de categorie: film

2.9 met 23 stemmen 5.236Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
embley
Datum:
22 juni 2009
ik heb de film helaas niet gezien, maar ik geloof niet dat het in films of boeken zetten handig is. andere mensen met een zieke geest zouden hun beheersvlammetje zo de pot uit kunnen laten schieten en zelf op een gestoord idee komen. ik weet niet of de spel manier uit saw vaak voorkomt, maar het lijkt mij niet prettig om in een real-life film te zitten.
Naam:
Annejan Kuperus
Datum:
14 december 2006
Email:
ajkuperushotmail.com
Absoluut een meesterlijk idee, een weergaloos plan. Probleem bij dit soort mensen, eigenlijk beesten, is echter dat 99,9% met een IQ-onder-de-armoedegrens heeft te maken en dus helaas nooit in staat zal zijn hun gestoorde gedachten tot uiting te brengen door middel van het schrijven van een boek, het produceren van een film of het opvoeren van een theaterstuk.
Naam:
Ridzerd
Datum:
20 januari 2006
Email:
rmvdhome.nl
Qoute 'Ze plegen moorden, verkrachten en mishandelingen hun medemens wreed. Het zou toch veel beter zijn om alle zieke geesten een kans te geven hun ongezonde, gestoorde gedachten tot uiting te brengen in een film, boek of theaterstuk.'

Ik denk dat het beter is deze ongezonde, gestoorde gedachten te onderdrukken, want wie zulke gedachten heeft en die bovendien nog laat aanwakkeren door films of boeken enz., zal vroeg of laat tot daden overgaan.
Zieke geesten zullen echt niet tevreden zijn met films en daardoor van hun zieke daden afzien. Integendeel, juist doordat hun fantasie al ziekelijk is, zal dit door films enz nog extra opgehitst worden.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)