Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Verkiezingskoorts

En ja hoor, hier gaan wij weer!
Geen verkiezingen, of er is één of andere smelter die zijn vet aan onze dioxines wil toevoegen. Zijn er varkens te bespeuren die grondig de pest aan dit alles hebben of kippen die zich grieperig gaan voelen.
‘Natuurlijk’ is anders, maar nu al kan je er donder op zeggen dat we regelrecht op een crisis afstevenen. Dat er gegarandeerd zaken in het honderd lopen. Doemscenario’s ten top.

Maar we mogen gerust zijn, alles zal weer onder controle zijn. Alle grootwarenhuizen houden nu al extra personeel achter de hand om besmette producten uit de rekken te halen. Het is nog even afwachten welke, maar ze zijn er klaar voor.
Verbrandingsovens voor de vernietiging van stapels vee maken de komende weken extra ruimte vrij. Zij verwachten een overrompeling maar ze stoken graag een tandje bij!

Toch vraagt een mens zich af of dit nog wel toeval kan zijn. Voelen de dieren het gewoon, dan krijgt de term ‘aardverschuiving’ bij de meeste verkiezingen een beangstigend naeffect. Er is immers geweten dat dieren in het wild nakende aardbevingen met grote zekerheid kunnen voorspellen. Nog even en ook de exit-polls worden aan hun gedrag gekoppeld. Bij de beesten af en die zouden er nog niet eens zover naast zitten.

Ook aan de vele werkzaamheden merk je dat er wat op til is. De firma die bordjes met de tekst ‘omleiding’ maakt, komt handen tekort. De ene omleiding vloeit theateraal in de andere over, zodat het alternatieve routes worden. Niet meer alleen richting kust, het hele land door.
Toch is ook dit een tijdelijk fenomeen. Als alle stemmen zijn geteld, kunnen de mensen van bovenstaande firma opnieuw gaan stempelen. Economisch werkloos of overmacht heet dit dan. Ze moeten wel niet meer in de rij gaan staan, in tegenstelling wat vele van hun gemaakte bordjes wel veroorzaken. Ellenlange soms, kilometerver.

Ook onze markten gaan het de komende maanden weer wat drukker krijgen. Met handjesschudden, nietszeggende praatjes en karrenvrachten vol beloftes, slenteren de prominenten tussen de kraampjes. Ze laten er menig kiezershart geloven dat binnenkort al hun problemen van de baan zijn.
De marktganger wil het wel, dat geloven, maar is naarstig op zoek naar PCB-vrije voeding. Speurt naar zaken zonder toegevoegde dioxines, de suikers neemt hij er nu maar even bij. Hij weet dat het in de voorafgaande verkiezingsperiode verdomd moeilijk is een juiste keuze in de verschillende vleesaanbiedingen te maken. Er is maar weinig meer gevarenvrij.
Rundvlees zou een optie zijn, de dolheid is er even uit. Als die echter merken wie er allemaal opkomt om (her)verkozen te worden, draaien ze binnen de kortste keren weer door!
Met hen heb je nog even tijd, er zijn immers nog geen affiches verschenen. Toch niet lang aarzelen is ook hier de boodschap.

Vis is een alternatief maar ook niet zuiver op de graat. Het zwemmen in open riolen kan hen nooit ten goede komen, tenzij ze er weerstand willen kweken. Karakter hebben noemen ze dit.

Er rest ons nog een mals konijntje. Vrij van myxomatose is dit om duimen en vingers af te likken. Raar toch dat deze diertjes tot op heden de dans weten te ontspringen. Het is nog altijd wachten op een geschikte ‘ramp’ voor deze voedselvariant. Het moet een beklemmende naam hebben, dat staat vast. Eentje die onmiddellijk naar de keel grijpt, en daar ligt de moeilijkheid. Die diertjes zijn veel te aaibaar, knuffelig. Wie durft daar in volle kiesstrijd aan te raken.

Neen hoor, konijn op grootmoeders wijze gaat er altijd in, met niet teveel pruimen, en dit om de schadelijke gassen erna in te dammen.

Het is dus even doorbijten. Na de verkiezingsslag verdwijnt heel die heisa in een oogwenk. En wees gerust! Er is nooit een gevaar voor de volksgezondheid…..Enkel de verkiezingen zelf!

Schrijver: danny cant., 28 januari 2006


Geplaatst in de categorie: politiek

4.2 met 4 stemmen 589Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)