Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Laatste kans!

Raden maar! Een jongen die het opnam voor een getreiterd meisje, werd in elkaar geslagen: gabberfeest? Bij een vechtpartij werden vuistslagen en trappen uitgedeeld, waarbij het slachtoffer drie ribben kneusde: Ajax weer op bezoek in de Kuip? Klap op het hoofd met een Duralex-glas leidt tot hersenschudding: LPF-congres? Nee, dat kan natuurlijk niet, want LPF’ers hébben geen hersens. Maar de andere veronderstellingen waren ook fout. Het gaat hier over een half jaartje feesten bij Minerva.

Gillend van de lach sloeg ik de krant dicht. Opeens weet ik hoe het zit. Corpsballen zoeken elkaar hun hele leven weer op. Ze klitten aan elkaar dat het een lieve lust is. Dat heet “old boys network”. Ik dacht dat ze dat vrijwillig deden, maar dat is niet zo. Want naast de eigen inteelt wil niemand nog met die eikels omgaan. Want het is toch wel een erg raar type, de corpsbal.

Dixieland is leuk. Net als om 5 uur ’s nachts stomdronken tegen de voordeur van de buren pissen. Dat is cultuur. Vindt rechten-studerend Nederland. Ook in Leiden is men die mening toegedaan. Met name Minerva is beroemd. Daar oefent de harde kern van conservatief Nederland zijn omgangsvormen. Men zuipt zich een ontplofte lever: bieren heet dat. Men traint het in elkaar trappen van corpsgenoten. Men gaat met beangstigende alcoholpromillages met de auto eropuit. Tragisch dieptepunt van het afgelopen half jaar was de aanranding van een 18-jarig meisje. Kunnen de heren vast oefenen voor later, als ze ook niet met hun poten van hun secretaresses kunnen afblijven.

Op het hockeyveld hoor ik ze steeds zeggen dat ze meer blauw op straat willen. Dat hebben ze hun pa ook regelmatig horen roepen, als die weer met een stinksigaar in zijn bek stond te fulmineren tegen de losgeslagen maatschappij waarin we leven. Maar met “blauw” wordt niet gedoeld op VVD-blauwe blazertjes met koperen knopen, sukkels! Maar ja, weten zij veel? Hun hersens zijn er op de soos al uitgetimmerd.

Echt hard studeren doet men niet, daar in Leiden. Denken doet pijn, met een kater. Maar op kosten van Pa mag de studie best wel wat langer duren dan de weinige tijd die arbeiderskindertjes van de VVD-staatssecretaris toebedeeld krijgen om hun studie af te ronden. En er gaan geruchten dat het in Leiden wel is voorgekomen dat een achterlijk prinsje aan een bul is geholpen…

Er zit maar één ding op. Radicale aanpak, om te voorkomen dat ons land naar de klote gaat. Laatste kans! Op mijn verzoek gaat de aanhang van FC-Utrecht binnenkort gezellig op de thee. Bij Pinoké.

Schrijver: Driek Oplopers, 15 maart 2006


Geplaatst in de categorie: drank

3.7 met 3 stemmen 1.079Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Batsie
Datum:
16 maart 2006
Email:
grscholtenshome.nl
Scherp proza, compliment de hypocrisie van de zogenaamde intelligentsia, geld kent geld en dat mag muren breken, gebral en geneuzel alom.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)