Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Scheetbelasting

Vanochtend hoorde ik op het vroege nieuws dat de overheid overweegt om belasting te heffen op koeienscheten....daar zit methaan in en dat is mede verantwoordelijk voor de milieuvervuilende ring van doffe ellende om onze aardbol...
De opbrengst zal gaan naar wat men noemt “het milieu”...dat deden de scheten ook al dus dat is niet een echte verandering.

Ik vind het een briljant plan...het opent de weg om belasting te gaan heffen voor zoveel andere milieu vervuilende zaken...ik zie het al voor me...op elke toilet een belastingdeksel...die pas open gaat na betaling...iedereen krijgt een elektronisch apparaatje waarmee tijdstip en identificatie van elke medebewoner van onze kwetsbare planeet wordt geregistreerd die een scheet laat...er volgt dan, na elke scheet of als het systeem eenmaal geperfectioneerd is een scheetverzamelnota in een toepasselijke bruin gekleurde enveloppe van de overheid in de bus met een aanslag voor scheetbelasting....ik zie het voor me... voor wanbetalers volgt een scheetaanmaning en vervolgens een scheetdwangbevel....krijg je vast gespecialiseerde scheetdeurwaarders, die je je huis uit komen zetten omdat je niet voor je scheten kan betalen... ook uitdrukkingen zoals het is zo'n scheetje zullen wel verdwijnen, het is zo'n lieverdje wordt dan weer veel populairder.

Misschien valt het wel uit te bereiden met boerbelasting... ik vind het nogal stinken als iemand een boer in mijn gezicht laat... dat zullen ze wel laten als ik met een grijns een biep biep biep....uit mijn elektronisch “je bent gesnapt” apparaat tover.

Hoe zouden ze dat nu bij de koeien gaan doen...Ik vermoed zo dat een paar weken lang een inspecteur in een koeienstal gaat bivakkeren met een scheetmeter en van de ene koe naar de andere rent en op zijn kladblok bijhoudt hoeveel scheten iedere koe laat...zo van Marie liet een denderende scheet om 10:33:25, en Truus een zacht achterwerkzuchtje om 10:33:38...zie je de man al rennen?...Ja dat moet wel...want een gemiddeld scheetgedrag is nog niet bekend...en wij Nederlanders zijn dan wel koplopers in het vinden van geld op gedrag maar willen wel heel rechtvaardig zijn...nou...dat is weer eens wat anders dan Melkertbanen...zo krijg je nu allerlei scheetbanen....

Schrijver: antonvanderijke, 19 maart 2006


Geplaatst in de categorie: humor

3.2 met 5 stemmen 651Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)