Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Negerzoen

Sommige Friezinnen kunnen buitengewoon lekker zoenen. Dat geldt overigens ook voor bij voorbeeld Brabanders, junioren, senioren, bleekneusjes, Aziaten en negers (m/v). Daarom is er volgens mij niets mis met de naam van een stukje patisserie dat bestaat uit een wafeltje aan de onderzijde, een vulling van schuim, en een omhulsel van chocolade. De negerzoen dus. Mooi en lekker.

Het loopt tegen middernacht en ik ben in verwarring. Wilde gedachten waaien door mijn hoofd. Vraag me niet waarom, maar in een vlaag van overdreven politieke correctheid heeft een stel minkukels het eindelijk voor mekaar. Sla de krant er maar op na. De negerzoen mag niet langer zo heten. Plenair zit Geitewollensokken Nederland bij elkaar om deze overwinning te vieren, waarbij ze in het aksiesentrum een groezelig glas Max Havelaarthee drinken. Ik denk er het mijne van. Moet de lekkernij die het onderwerp van deze discussie is nou echt worden omgedoopt tot, eh ja, tot wat eigenlijk. Bruinwitje? Dat klinkt als een brood met een identiteitscrisis. Schuimkogel dan? Dat klinkt als een nieuw soort projectiel, dat de politie afvuurt op relschoppers. Ik geef het op, net als de fabriek. Die noemt de lekkernij voortaan gewoon 'zoen'.

Gutteguttegut. Wanneer houden we nou eens op met zeiken? Overigens, als we het dan toch over verboden namen hebben: mag Arnhemse meisjes dan wel? Want daarmee wordt de suggestie snel gewekt dat je in iedere inwoonster van Arnhem mag bijten! Dat is vrouwenmishandeling, en een aantasting van de integriteit van de persoonlijke levenssfeer! Maar om daarvoor nou de naam van een koekje te veranderen… Ook de naam ‘bokkenpoot’ is in dit licht bezien toch op zijn minst discutabel. Is dit bijzonder lelijk uitgevallen koekje geen belediging voor de homoseksuele medemens? Crisisberaad bij het C.O.C.? Flikker toch op! Dus lange vingers verwijzen naar het dievengilde? Vast wel. En krakelingen zijn zeker een provocatie richting clandestiene bewoners van leegstaande panden? Koetjesrepen mogen alleen nog op het platteland? Schei toch uit. En gaan we trouwens voortaan invoerrechten heffen op Brusselse kermis en Engelse drop?

Doe mij een lol. Wat een gezeik! Het aksiesentrum? Deur dicht en slot erop. Ik ben het zat. Ik ga naar bed. Met een Weesper mop.

Schrijver: Driek Oplopers, 23 maart 2006


Geplaatst in de categorie: humor

3.3 met 7 stemmen 886Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
hans
Datum:
24 maart 2006
geweldig want wanneer is het kinderliedje 'moriaantje' aan de beurt waarmee ik niets kwaads vermoedend mee ben opgegroeid

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)