Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Daar komen de Jantjes

Als ze bij de marine net zoveel verstand hebben van zeegevechten als van marketing, dan stellen we als krijgsmacht echt niets meer voor. Ik zag op tv een reclamefilmpje, want onze zeemacht zoekt nieuw personeel. Droevig filmpje: marinemensen turen de hele dag naar beeldschermen en poetsen het landingsgestel van een helikopter. Dat is een fout signaal. Slappe hap. Want als je echt hordes nieuw personeel wilt aantrekken, dan laat je een ander filmpje zien: knetterstoned neuk je een lekker wijf van een jaar of 20 in het vooronder!

Okee, ik geef het toe: we hebben binnen onze krijgsmacht een moeilijke verstandhouding met het onderscheid tussen mannen en vrouwen. Zelfs op het ministerie loopt een mevrouw rond, die zich hardnekkig Van der Knaap laat noemen. Tsja, dat is natuurlijk vragen om moeilijkheden. Haar baas heeft in ieder geval wel een toepasselijke militaire naam: die heet Kamp. Maar helaas, een goede naam is geen garantie voor een goed stel hersens. Kamp bestond het, te beweren dat aanrandingen en verkrachtingen niet zo heel erg waren. Want dat komt in iedere bedrijfstak voor. Dus dan geeft het niet, meneer Kamp? Mag ik een voorstel doen, meneer Kamp? Ik ben namelijk een groot voorstander van het opdoen van zoveel mogelijk praktijkervaring. Ga eens naar een leuk café, zomaar ergens in de stad. Dan regel ik effe een stoere vent in een matrozenpakje, die je meetroont naar een donker hok, in goed Nederlands noemen we dat een dark room. Daar zal het leuke matroosje je tot je verbijstering even stevig van achteren nemen. Niet klagen, meneer Kamp. Want dat komt in iedere bedrijfstak voor…

Nee meneer Kamp, dat liedje “daar komen de Jantjes” gaat niet over matrozen die een orgasme beleven. En “adelborsten” zijn niet de tieten van leuke jonge meisjesmatrozen. En de term is “Schout bij nacht”, en niet “Stout bij nacht”. Nee meneer Kamp, met “torpedo” wordt niet gedoeld op het geslacht van de mannetjesmatroos.

Het is toch Godgeklaagd dat vrouwen aan boord van de Tjerk Hiddes, u weet wel, dat fregat met die drugs aan boord, gewoon worden aangerand? Dat andere marinevrouwen zelfs door collega’s zijn verkracht? En dat hun carrières zijn gebroken nadat ze hadden geklaagd bij hun superieuren? Superieuren? Inferieuren zul je bedoelen! En niemand doet er wat aan!

Marinemannen zijn échte mannen. Althans, dat hoor ik steeds. Als dat waar is, begrijp ik niet waarom de commandant van de Tjerk Hiddes en minister Kamp hun functie niet neerleggen. De term “het is een vent met ballen” gaat over karakter en moed. En niet over een hormonale kwestie.

Schrijver: Driek Oplopers, 25 maart 2006


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.2 met 6 stemmen 1.479Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)