Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Let's go!

Aan de leider van Campagneteam “Rita for president”
t.a.v Kay van de Linde


Hello Kay,

Zie je wel dat het een goed idee was van mij om dat kapsel van Rita te laten reanimeren?
De eerste slag hebben we gewonnen. Rutte kan hier niets tegenover stellen. Van zijn kapsel is echt niets te maken, dat kost hem punten.
En wat te denken van mijn superidee om Rita voortdurend “Let’s go” te laten roepen. Je hoort die kreet nu in elk journaal-item voorbijkomen. Man, dit gaat de hele wereld rond.
Kijk eens naar Rita’s gezicht als zij 'Let’s go' roept. Het gezicht van de overwinnaar. Bijkomend voordeel van haar nieuwe kapsel is, dat haar mond nu vrijkomt zodat de kiezers kunnen zien wat voor zelfverzekerde trek om haar lippen ligt gebeiteld.

Wat kan ik je nog meer adviseren, vroeg je gisteren.
Veel toespraken bijvoorbeeld. Ik geef de voorkeur aan grote hallen. Niet zo’n zaaltje in een chique hotel want daar voelt de gewone man zich niet thuis en daar moet Rita zich juist op richten.
Tussen de toespraken een optredentje van een rapper? Doet ’t altijd. Kijk naar Donner.
Niet Lange Frans uiteraard. Teveel geweld. (Baas B. wel?)

Wees zorgvuldig in de Townscreening Kay. Vermijd steden waar voetbalstadions staan want dat akkefietje met Kalou ligt nog vers in het geheugen. Zij heeft zich niet populair gemaakt in Voetballend Nederland dus daar moeten wij niet zijn.
Over het vervoer kan ik kort zijn. Een limousine uiteraard. Zorg ervoor dat ze op de achterbank plaatsneemt met het raampje open.
Call me even wanneer ze instapt dan zorg ik wel voor mediabelangstelling. Zelf denk ik aan RTL 4 en 5. Talpa kan ook. Die zijn consumentgericht en denken in ondernemerstaal.
Geen Nova, die zijn te links. Dat is meer iets voor Rutte. Wat vind jij?
Ik ring ze wel even met de boodschap dat Rita wat hatemails heeft gekregen en daar nu iets over wil zeggen. Daar geilen de media op dus stromen ze wel toe met hun camera’s.
Kun je Rita instrueren dat ze bij het wegrijden met haar hand uit het raampje wuift, Kay?
En laat haar dan de volgende oneliner uit het hoofd leren: “vergis je niet, ik word de nieuwe president”. Zou ze dat kunnen onthouden, Kay?

O ja, vermijd Limburg. Geen toespraken in Weert. Daar heeft Philips de bezem door de lampenfabriek gehaald. Het valt niet goed als Rita, als voorvechtster van Ondernemend Nederland, daar nu het ondernemerschap de hemel in gaat prijzen. Dat gaat stemmen kosten.
Ik heb jouw idee voor een promotietour per trein bestudeerd maar dat moet ik je afraden tenzij je een ‘Amerikaanse’ achterste wagon met open balkon gebruikt voor de ‘let’s go’ boodschap per megafoon.

Ik zag ook dat je mijn oneliner “ik doe wat ik zeg”, hebt overgenomen. Bij Pim werkte dat als een tierelier en je ziet dat zelfs Ferry Mingele bijna klaarkomt als hij dat Rita hoort roepen.
Jouw idee om haar ook “At your service,” te laten roepen, is iets te veel van het goede op dit moment. Laten wij daar mee wachten tot ze heeft gewonnen.
Doe ook nog iets aan haar kleding. Rutte draagt geen stropdas dus laat Rita dan een spijkerbroek aantrekken. Dat oogt “als één van het volk".

We liggen goed op schema en ik heb nog een nieuwe oneliner. Geef aan Rita door dat, wanneer de media haar omringen, zij expres opbotst tegen Ferry Mingele van Nova.
Laat haar dan duidelijk hoorbaar roepen “Ga koken, man”. Dat zei Pim ook tegen een journalist, weet je nog? Dat haalde alle kranten.

Tenslotte: laat Maurice de Hond eens goed graven in het verleden van Rutte. Daar heeft de Hond ervaring mee sinds hij zich vastbijt in de Deventer moordzaak. Je weet maar nooit, elk schandaaltje waar Rutte bij betrokken is levert Rita punten op.
Laat haar ook wat uitgeprocedeerde asielzoekers een verblijfsvergunning geven. Ik denk dan aan een stuk of 300 asielzoekers. Niet te veel en niet te weinig. Precies voldoende om te laten zien dat ook Rita een hart heeft.

Let’s go Kay!!!!

At your service,
Paco
Campagnestrateeg

Schrijver: paco, 8 april 2006


Geplaatst in de categorie: politiek

3.0 met 4 stemmen 929Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Driek Oplopers
Datum:
11 april 2006
Email:
driekoplopersyahoo.com
Ik heb weer gebulderd van het lachen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)