Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Ik ben het perfecte verhaal.

Mag ik jou als lezer verzoeken om mij niet ongelezen terzijde te schuiven. Ik wil mij heus niet opdringen, maar als perfect verhaal is het maar normaal om enige vrijpostigheid aan boord te leggen. Je moet me gewoon bekeken hebben.

Dat ik overkom als een omhooggevallen egotripper laat mij niet van dit standpunt wijken. Deze lap tekst is het summum en past als een perfecte puzzel in elkaar. Geen woord staat er teveel, niet één te weinig. Er is een evenwichtigheid zonder weerga.

Alléén al de aanzet grijpt naar de keel. Van dan af volgen de emoties elkaar in sneltempo op. Lachende huilbuien na ademloze stiltes houden jou als lezer zo in de ban, dat pruttelende kookpotjes langzaam tot aangebakken brij vergaan. Telefoontjes worden achteloos genegeerd om niet te worden afgeleid van de vasthoudende lectuur die zich voor jouw ogen tentoonspreidt.

Een zakdoek in de hand en het meermaals zuchten, verraden de betrokkenheid als lezer in het meeslepende karakter van mijn hele opzet en op ware adrenalinestoten lees jij mij zonder verpinken door.

Daarna klinkt het verlossende wauw…En volgt de leegte die jou algauw laat besluiten mij nog een tweede, ja zelfs een derde keer te herbeleven!
Het roesgehalte van mijn uitmuntendheid is zo overweldigend, dat jij mij zonder verpinken bij jouw favorieten opslaat en ook nog een tiental keren afprint voor het geval de computer het zou begeven.

Mijzelf naar een uitgever sturen, hoeft niet eens. Die ontdekking gebeurt in elk geval door de niet aflatende ruchtbaarheid en de mond-aan-mond-reclame van mijn niet te tellen lezers.

Niet lang daarna volgen ongetwijfeld de eerste prijzen en lig ik als boekvorm in tientallen winkels. Filmrechten lijken mij de logische volgende stap, maar zoals steeds zal het boek beter blijken dan de film. Toch helpt dit mede mijn twintigste druk in ijltempo te slijten en vraag ik mij af waar en wanneer zij het met mij gehad hebben.

Ach, weet je, mijn eigendunk is hoog. De verwaandheid groot. Maar als dit alles helpt de perfectie op schrijfgebied nieuwe normen aan te meten, waarom het dan laten. Niemand zal het aandurven mij als perfect verhaal daarin tegen te spreken. Zeker niet als de eerste honderd lezenden het beamen. Dan volgen de anderen gezwind en vertrouwen zij blindelings de lovende kritieken die mij gul ten dele vallen. Ja, zelfs zonder mij te lezen.

Dan word ik ‘een klassieker’ en is het enkel van tel mij te bezitten in jouw boekenkast om er jarenlang stof te vangen tot ik een zeldzaam en gegeerd verzamelobject word. Veilinghuizen lopen dan jouw deur plat, in de hoop ‘het perfecte verhaal’ te kunnen aanbieden aan de meest fortuinlijken op deze aardbol. Voor een gigantisch bedrag verander ik dan een laatste maal van eigenaar om uiteindelijk in een zwaar bewaakte kluis de minnaar van het stof te worden.

Schrijver: danny cant., 14 apr. 2006


Geplaatst in de categorie: humor

4,7 met 7 stemmen 871Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
ellen webster
Datum:
19 apr. 2006
Email:
Wauw.
Naam:
danny cant.
Datum:
16 apr. 2006
Email:
fa296447euphonynet.be
Naam:
Günter Schulz
Datum:
15 apr. 2006
Email:
ag.schulztiscali.nl
Geniaal! Hoe krijg je ’t voor elkaar. Wedden dat sommigen de rubriek Humor over het hoofd zien. Graag, met een big smile, gelezen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)