Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Emmen

De inwoners van Emmen hebben een rare verstandhouding met beesten. Een slagerij werd op last van de Warenwet dichtgetimmerd omdat er een paar honderd kilo rottend vlees was aangetroffen. Eet u smakelijk. Maar dit akkefietje is nog maar het topje van de ijsberg, want er schijnen rare dingen te zijn gedaan met een hond. Ik weet alleen nog niet of er nu sprake is van dierenmishandeling of van dierenverwennerij…

Het was een vreemde zitting op de rechtbank. Een meneer uit Emmen stond terecht omdat hij zijn vriendin bont en blauw had geslagen. De meneer was erg boos geworden. Want ze had zich meermalen door de hond laten naaien. Neenee, niet met naald en draad. Okee, tuurlijk, seks met dieren komt in de beste families voor - onlangs vermeldde ik op dit podium nog even het juridisch dispuut tussen Margarita en Edwin over wie er na de scheiding met de hond naar bed mocht - maar het blijft toch een gevoelige kwestie.

Maar goed: veel gebloos en geroezemoes op de rechtbank. Je zal toch rechter, officier of griffier zijn, en dan de hele zitting lang moeten proberen om niet in lachen uit te barsten… U kent mij, dat zou niets voor mij wezen. Ik had halverwege de zitting het hele Wetboek van Strafvordering van tafel gebulderd… De rechter, echter, lukte het redelijk om zijn gezicht in de plooi te houden. Plooien zat, de magistraat liep al tegen de vijfenzestig. Hij informeerde hoe meneer tot de ontdekking kwam dat mevrouw zich door de hond liet, eh, door de hond liet, eh, nou ja… “Neuken”, klonk het luid uit de mond van een toeschouwer in de zaal, die de rechter daarmee van zijn netelige probleem verloste. Het antwoord van de verdachte: de eerste keer had meneer het aan de hond geroken, want de hond had dezelfde geur als hijzelf wanneer hij vrouwtjelief een moede veeg had gegeven.

Ik mijmer weg. Mijn gedachten dwalen af naar de vraag, welk een verschrikkelijk penetrante geur mevrouw dan zou moeten afscheiden. Hebben ze in Emmen geen douches? Geen zeep? En opeens herinner ik mij een gesprekje dat ik opving in de kroeg. “Wat ruikt uw hond naar Whisky. Wat is het voor een ras?” “Jack Daniels.”

Terug naar ons rechtbankverslag. Een tweede keer kwam meneer achter de seksuele escapades van vrouw plus hond doordat de hond nog in de ‘dekhouding’ stond toen meneer de knusse woonkamer binnenliep. Tsja, ik ben geen kynoloog, dus ik kan en wil me er niet teveel bij voorstellen. Maar bij ‘dekhouding’ denk ik toch niet aan de opvarenden van de Tjerk Hiddes die aan dek salueren. Heet iemand met een ongezonde seksuele belangstelling voor honden trouwens een kynofiel? Excuses, waarde lezer, voor mijn neiging, af te dwalen. Terug naar het politierapport. Naast de ernstig mishandelde vrouw werden er door oom agent 50 XTC-pillen en een vuurwapen aangetroffen. Al met al goed voor 240 uur werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken. En er moet een schadevergoeding worden betaald. Aan de hond? Nee, dat niet. Aan mevrouw.

Tsja, Emmen en beesten… Opeens herinner ik mij de Emmense blonde stoot met wie ik een wilde nacht mocht beleven toen we een paar jaar geleden in mijn geliefde Amsterdam zijn wezen stappen. Dát was pas een beest!

Schrijver: Driek Oplopers, 14 april 2006


Geplaatst in de categorie: humor

2.7 met 3 stemmen 952Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)