Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Nep

Marijke Helwegen is mijn heldin.
Ze is het boegbeeld van de schoonheidschirurgie, en ze doet dat met verve. Op een luchtige, ontspannen manier. Dat is nog een hele prestatie als je haargrens zo langzamerhand vol hechtingen zit. En het lijkt me nog knap vermoeiend als je niet kunt slapen met je ogen dicht… Maar Marijke zit nergens mee. Monter drentelt ze door het beeld in de meest uiteenlopende televisieprogramma’s. Ik vind haar erg grappig.

Met een lieve vriendin bezocht ik vandaag een café aan de Albert Cuypmarkt in mijn geliefde Amsterdam. Want van boodschappen doen krijg je trek! Lieve help, wat een bouwwerk stond daar achter de tapkast! Een kort truitje en een navelpiercing in haar rimpelige buik. Bah. Ik denk dat ze minstens 55 jaar oud was. En ze droeg helaas een leren broek. Het gééft niet als je niet meer zo piep bent, maar probeer er dan niet uit te zien als iemand van 18! Iedere keer als ze voorbij liep, kostte het me moeite om niet in de lach te schieten. Ik heb altijd in de veronderstelling geleefd dat borsten schuin omlaag wezen. Nou, haar enorme tieten wezen schuin omhoog, geloof ik. Werkelijk geen gezicht. Zo zie je maar weer, een bezoekje aan de operatieve tietenwerkplaats kan desastreus uitpakken. Eén troost: de koffie en het gebak waren wél lekker.

Welkom in het leed, dat plastische chirurgie heet. Ik kan er niets aan doen, maar ik ben geneigd om die wereld toch te associëren met Gooise leeghoofdigheid. Ik denk steeds aan blonde omroepsnollen die aan de lopende band op bezoek gaan bij de Jan van Goyenkliniek voor een nieuwe bos hout voor de deur, en bij het Pleegzuster Vanessa-Instituut voor een nieuw smoelwerk. Een tijdje geleden zag ik op kwaliteitszender SBS-6 een verslaggeefster langsgaan bij haar ‘collegaatje’ aan wie net een paar nieuwe borsten was opgehangen. Schei toch uit!

Nee, dan Marijke. Dat gezellige accentje van beneden de rivieren alleen al vertedert me. En die montere oogopslag! Ondanks een enorme waslijst van operaties heeft ze toch iets over zich van ‘doe maar gewoon’. Zo nu en dan zegt ze schalks “Dat vinden mannen leuk”. Ze is echt een schatje: te pas en te onpas verklaart ze dat haar echtgenoot Harry sinds haar 18e de enige man is in haar leven. Een nieuw decolleté is betaalbaar, maar de waarde van een hart van goud is niet in geld uit te drukken.

En Marijke blijft qua afmetingen binnen de perken. Gewoon een cupje B ofzo. Wat een verademing als je haar vergelijkt met wijlen Lolo Ferrari. Als die met haar enorme tieten voorover viel, was er geloof ik een takelwagen nodig om haar weer overeind te hijsen...

Maar vandaag heb ik Marijke definitief in mijn hart gesloten. In het aanbevelenswaardige televisieprogramma ‘De Wereld Draait Door’ was ze te bewonderen in een winkel vol opgepimpte hebbedingetjes. Ze haalde haar mobieltje tevoorschijn, dat was ingelegd met glinsterend glas. Ze wees naar de steentjes, en sprak een one-liner die ik nooit meer zal vergeten: “Ze zijn nep, want ik ben wél consequent!”
Leve Marijke!

Schrijver: Driek Oplopers, 18 apr. 2006


Geplaatst in de categorie: humor

2,6 met 5 stemmen 962Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)