Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Goed geregeld

Beste mevrouw de makelaar,

Ik wilde u bij deze ontzettend bedanken voor alle moeite die u heeft genomen om onze open-huis-dag tot een succes te maken. Ruim van tevoren heeft u ons netjes vijf infomapjes voor de bezoekers toegezonden. Dat u ons eerst de onjuiste heeft toegezonden, hebben we u vergeven. Fouten maken is immers menselijk. Volgens uw informatie was er veel animo voor ons huis en u was zelfs zo aardig ervoor te zorgen, dat als we er tekort zouden komen, er bij u nog meer brochures klaar zouden liggen.

Verder heeft u ons nog een mooi lijstje met ‘regeltjes’ toegezonden. Het heeft wat voeten in de aarde gehad om ze op te volgen, maar dat is helemaal niet erg. Onder andere het terras moest grondig aangepakt worden. Met een puntmesje al het onkruid van tussen de tegels schrapen, ging niet zo snel als ik had verwacht, maar ach, het resultaat mocht er zijn. Dat ik er een paar blauwe knieën en een gekneusde vinger aan over heb gehouden, mag dan ook geen naam hebben.

Dagen zijn we bezig geweest om het huis aan kant te maken. Alles gepoetst totdat het glom, zelfs de kookplaat, de oven en de koelkast, precies zoals u op uw lijstje had aangegeven. Aangezien ik werkelijk nooit iets doe in het huishouden, wilde de man des huizes eerst de krant nog even bellen om het bewijs op de voorpagina vast te laten leggen. Ik bedoel, ik heb zelfs een stofzuiger ter hand genomen en de wc schoongemaakt. Maar, alles voor het goede doel, nietwaar? Een paar uur voor de ‘opening’ van het spektakel, ben ik nog snel een bos bloemen gaan halen om de boel op te fleuren, geheel op uw aanraden. En als laatste heb ik er ook nog voor gezorgd, dat er geen afwas op de aanrecht stond en dat alle ‘storende’ elementen (lees: de kinderen) die dag niet aanwezig waren.

Ik vind het dan ook helemaal niet erg dat er uiteindelijk geen mens is op komen dagen. Ik bedoel, ik heb er dan veel werk aan gehad, maar ons huis was lekker opgeruimd, geen jankende kinderen in de buurt en de bloemen roken heerlijk. Dat u ons later nog heeft opgebeld om te zeggen dat ons huis het enige was waar geen bezoekers zijn geweest en dat u helemaal niet begreep waarom, deed me helemaal stralen van oor tot oor.

Ja, onze open-huis-dag is een waar succes gebleken. Nogmaals, hartstikke bedankt daarvoor! Maar toch zou ik u willen vragen, of u zo vriendelijk wil zijn ons van deelname uit te sluiten bij eventuele volgende open-huis-dagen? Alvast bedankt. U bent geweldig!

Schrijver: wendy77, 24 apr. 2006


Geplaatst in de categorie: bedankt

1,0 met 8 stemmen 1.368Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)