Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Veel beloven, weinig geven, doet Aegon in vreugde leven

Van geldzaken heb ik totaal geen sjoege en ik ben dan ook een gemakkelijke prooi voor zwendelaars en bedriegers, maar dat ik zo hopeloos bedonderd zou worden daar had ik nooit en te nimmer op gerekend.

Vijf jaar geleden ontving ik van de Aegon Bank een folder met de spectaculaire titel:

SPRINTPLAN. OP TOPSNELHEID EEN KAPITAAL KUNNEN OPBOUWEN.

In die folder stond onder andere:

‘Als u slim bent, stopt u het geld dat u overhoudt in SprintPlan van Spaarbeleg. Zo kunt u in 5 jaar tijd een leuk vermogen opbouwen. Is dat even makkelijk verdiend!’
En: ‘Slimmer kan het niet! Daarbij komt nog, dat u geen verstand van beleggen hoeft te hebben. Dat kunt u rustig overlaten aan de beleggingsexperts van AEGON.’

Nou, dat heb ik geweten. Vijf jaar lang heb ik van mijn minimale uitkering €45 per maand betaald. In totaal dus €2700. Gisteren heb ik het ‘riante’ bedrag van mijn ‘op topsnelheid opgebouwde kapitaal’ ontvangen: €903,30. Maar liefst €1800 verloren dus. Fijn dat ik het rustig aan de beleggingsexperts van Aegon heb overgelaten, maar van het resultaat word ik toch wel wat onrustig, beter gezegd: ik heb zin om rake klappen uit te delen en mijn bloeddruk stijgt.

Zoals gezegd: van financiële zaken heb ik ongeveer net zo veel verstand als een konijn van Russische literatuur, maar ik heb aan dat sprintplan meegedaan omdat ik de Aegon Bank vertrouwde en dat bleek dus een grote vergissing. Zij maakt misbruik van het vertrouwen van argeloze, goedgelovige mensen. Al dat vertrouwen is door hen beschaamd en ik vind de Aegon eigenlijk weinig verschillen van een oplichtersbende. Het is een misleidend, om niet te zeggen misdadig om de tuin leiden van onwetende mensen door alles prachtig voor te spiegelen en hen niet te wijzen op de grote risico’s.

Of dit alles nog niet erg genoeg is, kreeg ik als klap op de vuurpijl (nota bene samen met die brief met de eindafrekening) ook nog een folder, getiteld: BEVALT DAT, REGELMATIG IETS OPZIJ ZETTEN? ER ZIJN NOG MEER MANIEREN. RENDEMENTPLAN.

Waar halen ze verdomme de gore moed vandaan? Het zal iedereen nu wel duidelijk zijn: de Aegon Bank is een organisatie die absoluut niet deugt. En ik zou tegen alle lezers die er wel eens over denken om hun geld in een of ander beleggingsplan te stoppen, willen zeggen:
trap niet in de mooie reclamepraatjes van die afzetters en begin er niet aan.


Zie ook: http://www.sprintplanclai....php?page=/home/sprintplan.php

Schrijver: A. Gelderhof, 27 apr. 2006


Geplaatst in de categorie: geld

3,7 met 11 stemmen 1.320Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Rudolf
Datum:
28 apr. 2006
Email:
En toch wordt op velerlei manieren
gewaarschuwd het NIET te doen. Wie dus de billen toch brand...
Banken en verzekeringen staan erom bekend. Al jaren lang.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)