Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Razzia in Rotterdam

Cor Klaas Molenaar, eindelijk krijgt hij z'n leven op de rails, het jaar is 1938. Ik heb zijn brieven gelezen, mijn moeder heeft spelletjes met hem gespeeld, zijn droomvrouw wordt toch werkelijkheid. In datzelfde jaar verwezenlijkt hij een andere droom, na diverse foute contacten, een eigen zaak. Klein, maar wel zelfstandig, bloeit hij op, negen man in dienst.

Hij floreert, woninginrichting, havenstad.
Zij assisteert, V&D, gordijnenafdeling, residentie.

Een paar apart, Van den Berghstraat 28, liefdesnest. Twee jaar later is alles weg, de rancune van Straatsburg ronselt werkkrachten in de kleuren blond en blauw. Mijn vader wordt aangesproken, want er is werk aan de winkel in Duitsland. Hij kan niet anders dan meelopen in de rij, tot aan de hoek van de straat waar rechtsaf wordt geslagen, daar pleegt hij zijn eerste verzet, loopt gewoon rechtdoor. Ziet een man met panne met zijn auto, 't is nog een Duitser ook, maar Cor duikt wel onder de motorkap. Pa komt er mee weg.

Pas na de oorlog komt de genadeklap, Lieftinck heeft slechts een tientje voor hem over, na 5 jaar richt een medelander hem ten gronde.
Ironie ?!

Schrijver: Fred, 5 mei 2006


Geplaatst in de categorie: oorlog

3.4 met 7 stemmen 762Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)