Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Als een boer met kiespijn

Of ik nog kan lachen? Ja, natuurlijk kan ik dat. Je moet altijd blijven lachen toch? Dat ik een klein beetje tegenslag heb de laatste tijd wil niet zeggen dat mijn mondhoeken naar beneden blijven hangen hoor. Welnee, ik lach mijn tanden bloot, laat mijn ogen glinsteren en laat mijn lichaam “Ik ben blij” schreeuwen.

En waarom ook niet? Dat er geen geïnteresseerden zijn voor ons te verkopen huis is het einde van de wereld niet hoor. Er is nog tijd genoeg. Een dubbele hypotheek is ook allemaal zo erg niet. Geld moet rollen. Wat moet je er anders mee? En nee hoor, ik ben niet vergeten dat het op mijn werk niet goed gaat en dat ik straks misschien zonder werk zit. Natuurlijk heb ik mijn salaris wel nodig om de bouw te kunnen realiseren, maar hé, geen werk hebben, betekent ook geen geld hoeven te betalen aan de kinderopvang toch?

Nee, ik zie het allemaal niet zo zwart hoor. Verder gaat het toch allemaal best goed? Op de gezondheid van verschillende familieleden na dan. De een na de ander lijkt het ziekenhuis aan de binnenkant te willen bewonderen. Maar hallo, ik kan me toch niet overal druk om gaan maken? Het betreft hier namelijk maar tantes waar ik weinig contact mee heb. Oh ja en ook mijn moeder en mijn zus. Niks om me zorgen om te maken toch?

Wat zeg je? Mijn zoon? Oh ja zeg, vergeet ik hem nog bijna. Ach, een kleine operatie, dat stelt toch niks voor? Je kind onder narcose zien gaan, maakt echt geen indruk op een mens hoor. Nee, ik heb lachend aan zijn bedje gestaan. Zelfs nu hij mij nachten wakker houdt, omdat hij het benauwd heeft, deert me niks. Daar groeit hij wel weer overheen.

Dus of ik nog kan lachen? Ja, natuurlijk kan ik dat. Je moet altijd blijven lachen toch? Al is het dan soms als een boer met kiespijn.

Schrijver: wendy77, 9 mei. 2006


Geplaatst in de categorie: emoties

4,0 met 2 stemmen 1.200Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)