Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Twee maten

Ik bezit een liniaal dat met twee maten meet. Aan de ene kant centimeters, aan de andere kant inches. Maar verder ben ik tegen het meten met twee maten. Leg eens uit? Een scholiere uit een Balkanland bleek de kluit te hebben belazerd. Dus moest ze ons land uit. Een politica uit Afrika bleek eveneens de kluit te hebben belazerd. Wat doet zij nog hier?

De VVD is een partij die bij uitstek een sociaal gezicht ontbeert. Het is de partij van de snelle jongens (m/v), de partij van ritselaars. Weet u nog? Pillencommissaris Frits met zijn “Beste Els”, en boegbeeld Wiegel betrapt op beursfraude. Maar het gewone volk wordt streng onder de duim gehouden door deze organisatie, die zich volstrekt onterecht “Volkspartij” noemt. Namens deze liberale club vond minister Verdonk dat een scholiere in het zicht van haar VWO-examen ons land moest verlaten. Want ze had de kluit belazerd.

Asielzoekers die zelfs maar op de geringste leugen worden betrapt, maken geen enkele kans meer op een verblijfsstatus. Dat is al heel erg lang zo. En de VVD is daar fel voorstander van.
Maar hoe kan het dan, dat de populistische Hirshi Ali door de VVD zo is omarmd? Willens en wetens heeft de VVD een asiel-fraudeur een verkiesbare plaats op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer aangeboden. Het Nederlanderschap is een voorwaarde voor een plek in de kamer; als je Nederlanderschap niet deugt, heb je daar dus niets te zoeken. En na de verkiezingen heeft de VVD-minister van Deportatie geen enkele stap gezet om het betrokken VVD-kamerlid haar Nederlanderschap af te nemen, en haar het land uit te zetten. Ook niet toen stoere Rita besloot, iemand anders met veel spierballentaal wél het land uit te trappen. Want regels waren regels! En zeg nou zelf: zo vlak voor de verkiezingen kan dat electoraal ook geen kwaad: zo’n actie is altijd goed voor een paar duizend stemmen namens de onderbuik van Nederland.

Voor de zoveelste keer heeft de VVD getoond geen greintje fatsoen te bezitten. Door iemand op de kandidatenlijst te zetten van wie je weet dat die daar niet op thuishoort, belazer je het volk. Door een naturalisatie waarvan je weet dat die gebaseerd is op leugens niet ongedaan te maken, belazer je het volk. Wanneer je als fractieleider accepteert dat iemand onterecht deel uitmaakt van je fractie, en je zelfs accepteert dat diegene regelmatig in de media verschijnt met uitspraken over normen en waarden, belazer je het volk.

De voorzitter van de Tweede Kamer (óók VVD) dient onmiddellijk te onderzoeken of hij Ayaan per heden uit haar kamerlidmaatschap kan ontzetten. En de verantwoordelijke minister is niet langer te handhaven: zij dient door een kamerbreed aanvaarde motie van wantrouwen heengezonden te worden.

Ik herinner me beelden van vroeger. Als vuilak Hans Janmaat in de Kamer het woord nam, verlieten alle overige parlementariërs de zaal. Ik stel voor, dat de kamerleden zich voortaan ook naar de wandelgangen begeven als oplichtster Ayaan het woord neemt. En de persoonlijke bescherming van Ayaan? Onmiddellijk opheffen. Want wij geven geen geld uit aan vreemdelingen die hier niet thuishoren.

En de VVD? Daar stemmen we voorlopig natuurlijk niet meer op.

Schrijver: Driek Oplopers, 15 mei 2006


Geplaatst in de categorie: politiek

2.0 met 2 stemmen 477Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)