Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Smeer je jong

Iedereen mag vragen naar mijn leeftijd of hoeveel ik weeg.
Ik ben niet het type dat zoiets probeert te verbergen. Zelfs al schatten ze me ouder dan ik ben, dan lig ik daar niet wakker van. Leuk is echter anders. Ik wil ook best nog toegeven dat ik de laatste jaren wat pondjes ben gegroeid, maar hé, ik heb dan ook twee kinderen gebaard in de tussentijd en ik hoef er niet persé meer uit te zien als een achttienjarige.

Toch, zo heel af en toe, vind ik dat ik iets moet doen om het aftakelen wat te verlangzamen. Maar ik heb er helaas geen discipline voor. Ik begin fanatiek met sporten om er vervolgens na vier weken de brui aan te geven. Veel water drinken zou goed zijn voor de huid en om af te vallen, maar zelfs dat krijg ik niet voor elkaar. Ook de chips en de wijn kan ik ’s avonds maar moeilijk weerstaan en waarom zou ik in godsnaam ook.

Toen ik echter laatst op de mylèneparty zat, werd er verteld dat je de ouderdom kunt bestrijden door te smeren. Iedere dag als ik uit de douche stap een klodder op mijn gezicht smeren, dat moet vol te houden zijn en dus besloot ik een dagcrème aan te schaffen. Ik koos voor een liftende 30+ crème, alhoewel ik nog niet eens 30 ben. Het spul rook lekker en er stond ‘liftend’ op de verpakking, dus dat leek me wel wat.

Sindsdien smeer ik me te pletter en bekijk mijn gezicht iedere dag grondig om te kijken of het al resultaat oplevert. Zelf zie ik het niet en anderen hoor ik er ook niet over, maar hé, baadt het niet, dan schaadt het niet. Zelfs met mijn man wissel ik er geen woord over, want dat is vragen om een kutreactie om vervolgens ook het smeerplan weer aan te kant te schuiven.

Tot deze week de buurmeisjes met mijn dochter kwamen spelen en het ene meisje zei: “Jij lijkt op mijn moeder, alleen dan met heeeeeeel veel minder rimpeltjes.” Kijk, dat moeten we hebben. Kinderen zijn eerlijk. Die zit in de pocket.

Ik had er echter niet bij stil gestaan dat de buurvrouw minstens twaalf jaar ouder is als ik ben. Ach ja, klein detail. Dat is dan in ieder geval een reden om nog minstens twaalf jaar door te smeren.

Schrijver: wendy77, 9 jun. 2006


Geplaatst in de categorie: lichaam

3,6 met 7 stemmen 1.037Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)